Дата публікації:
13 вересня 2011
Кількість переглядів:
1386
Поділитися:

Старший викладач кафедри електроенергетики Володимир Косяк отримав індивідуальний грант в Університеті Юта в Солт-Лейк-Сіті (США) у розмірі $ 170 тис. Протягом року, починаючи з вересня 2011 року, науковець Сумського державного університету вивчатиме та долучатиметься до розробок альтернативних джерел енергії – сонячних батарей, зокрема дослідженню фізичних властивостей напівпровідникових наноструктур.

Грант фінансується Міністерством енергетики Сполучених штатів, яке ставить за мету розвивати новітні технології для просування економічних та оборонних національних інтересів.

За словами декана факультету електроніки та інформаційних технологій (ЕлІТ) Сергія Проценка, участь науковців СумДУ в індивідуальних грантових програмах інших держав відкриває новий потенціал для вітчизняних наукових досліджень, які проводяться на обладнанні «нового покоління»: «Сподіваємося, що наукова робота в одному із провідних університетів світу дозволить підписати двосторонню угоду з Університетом Юта про академічну мобільність, стажування та обмін студентами. На сьогодні тривають переговори щодо спільного міжнародного гранту між Сумським державним університетом та Університетом Юта», - зауважив декан.

Нагадаємо, що Університет Юта заснований у 1850 році. За 161-літню історію університет кілька разів поспіль входив до сотні кращих університетів світу (2004-2007 рр.) за версією Шанхайського університету, а також  знаходився у переліку 200 кращих університетів світу за версією журналу Times.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]