Дата публікації:
15 жовтня 2014
Кількість переглядів:
987
Поділитися:

Викладачі кафедри журналістики та філології СумДУ взяли участь у Міжнародній медіа-конференції «Свобода через медіа», що проходила у межах проекту  TEMPUS IV «Крос-медіа і якісна журналістика» («Crossmedia and quality journalistic») в Університеті Пассау (м. Пассау, Німеччина).

Захід зібрав науковців із провідних навчальних закладів України, Молдови, Румунії, Австрії та Німеччини. Сумський державний університет представляли завідувач кафедри журналістики та філології, проф. Олена Ткаченко, доценти Володимир Садівничий, Ірина Серебрянська, Інна Гаврилюк, викладач Людмила Дудченко та аспірантка Юлія Бондаренко.

Учасники конференції обговорили питання свободи слова у сучасних медіа, їх якості, зупинилися на актуальних викликах, що постали перед суспільством і ЗМІ, а також окреслили майбутнє журналістики на Сході та Заході Європи. Особливо гостро точилася дискусія навколо питання інформаційної війни в контексті подій, що відбуваються в Україні.

Окрім доповідей, учасники конференції ознайомилися із транс-медійним продуктом «Кордони», що був створений українськими, молдовськими, румунськими та німецькими студентами-журналістами під час ІІ семінару проекту «Крос-медіа і якісна журналістика». Презентовані матеріали майбутні мас-медійники присвятили питанням кордонів в Європі.

Робота у проекті «Крос-медіа і якісна журналістика» програми TEMPUS IV наразі триває.

Студентка спеціальності «Журналістика»
Тетяна Мостіпан

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]