Дата публікації:
15 жовтня 2014
Кількість переглядів:
662
Поділитися:

З 6 по 31 жовтня начальник центру науково-технічної інформації Артем Артюхов і помічник ректора з питань менеджменту якості Дарина Леус беруть участь в циклі тренінгів у рамках проекту «Інноваційний університет та лідерство»на базі Варшавського університету (Польща).

До обговорення інноваційних підходів в управлінні університетом  долучилися також науковці й управлінці зі сфери освіти Польщі та України, у тому числі представники Міністерства освіти  і науки України.

Проблематика зустрічей охоплює такі теми: виклики, які стоять перед ВНЗ, вищий навчальний заклад і Міністерство, наукова політика в Європі і світі, формулювання стратегії розвитку ВНЗ, організація системи навчання, інформаційні системи управління ВНЗ, фінансова адміністрація ВНЗ, українські вищі навчальні заклади в контексті нового Закону про вищу освіту тощо.

Метою проекту є підготовка лідерів, які мають бажання та здатні впроваджувати інноваційні підходи в управлінні вищою школою і окремими навчальними закладами, орієнтовані на впровадження в українських університетах новітніх освітніх технологій.

Участь у проекті передбачає курс тренінгів на тему управління та менеджменту у вищій освіті України і Польщі; консультації з провідними експертами у галузі вищої освіти та розроблення проектів у міні-групах для вирішення різних проблемних питань системи вищої освіти України; роботу над міні-проектами.

Проект «Інноваційний університет та лідерство» реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства науки і вищої освіти та Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Обговорення, тематичні семінари та робота над міні-проектами проходять на базі факультету «Вільних мистецтв і наук» («Artes Liberales») Варшавського університету за підтримки фонду «Інститут «Artes Liberales»» (Варшава, Польща) у співпраці зі Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України та Міжнародним благодійним фондом «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]