Дата публікації:
14 вересня 2011
Кількість переглядів:
1767
Поділитися:

На початку вересня директор Центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання Сергій Фролов зустрівся зі студентами дистанційної форми навчання Сумського державного університету в місті Керч. Під час зустрічі Сергій Михайлович ознайомив присутніх зі спеціальностями СумДУ та умовами навчання за дистанційною формою.

Значна увага приділялася особливостям дистанційної форми навчання як перспективної та актуальної для тих, хто бажає отримати вищу освіту, знаходячись віддалено від провідного навчального закладу.

Навчатися в СумДУ, не виїжджаючи за межі Керчі, можна за спеціальностями «правознавство», «фінанси і кредит», «економіка підприємства», «маркетинг», «менеджмент», «інформатика» тощо. До того ж, з 2011 року в Керченському інформаційному центрі дистанційно можна отримувати освіту й за спеціальностями «інформаційні технології проектування», «електронні пристрої та системи», «обладнання хімічних виробництв та підприємств будівельних матеріалів». За словами Сергія Фролова, випускники цих спеціальностей відповідатимуть професійним вимогам якісного кадрового забезпечення відповідних галузей держави.

Нагадаємо, що дистанційне навчання  побудоване на використанні комп’ютерних технологій, які дозволяють передавати інформацію від одного джерела до іншого в декілька разів швидше, ніж при використанні традиційних методів навчання, а сприйняття повідомлення стає більш доступним. Не дарма, що майже в усіх університетах світу молодь навчається дистанційно.  Не виключенням стала й Україна, де з кожним роком така форма навчання стає все більш популярною.

            Переваги дистанційного навчання:

  • доступність для всіх верств населення;
  • відсутність необхідності відвідувати лекції та семінари;
  • демократичний зв’язок «викладач–студент»;
  • комплексне програмне забезпечення;
  • провідні освітні технології;
  • індивідуальний процес навчання;
  • гнучкий графік консультацій.

Нагадаємо, що у жовтні 2010 року Сумський державний університет відкрив online-студію, де в спеціально обладнаних кабінетах викладач  проводить відеолекції. Це нововведення, в першу чергу, розраховано на студентів заочної та дистанційної форм навчання. 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]