Дата публікації:
18 жовтня 2014
Кількість переглядів:
763
Поділитися:

15 жовтня на базі лабораторії сучасних інформаційних систем університетського менеджменту СумДУ відбувся вебінар щодо можливості моделювання структури інтегрованої інформаційної системи управління університетом. Захід проведено в рамках проекту TEMPUS «Інтегрована інформаційна система управління університетом: впровадження досвіду ЄС в країнах СНД».

У вебінарі також взяли участь представники університету Кобленц-Ландау (Німеччина), Університет м. Кутаїсі (Грузія), Національний гірничий університет (м. Дніпропетровськ).

Науковці СумДУ ознайомилися з можливостями моделювання структури інтегрованої інформаційної системи за допомогою технологій, розроблених в Інституті телекомунікацій і глобального інформаційного простору (м. Київ). Головний доповідач – провідний науковий співробітник інституту, к.т.н. Олександр Стрижак.

Учасники розглянули питання моделювання та аналізу структури інтегрованої інформаційної системи СумДУ на відповідність європейським вимогам та можливість дослідження інтегрованої інформаційної системи СумДУ за допомогою технології трансдисциплінарного онтологічного діалогу об’єктно-орієнтованих систем.

СумДУ є координатором проекту TEMPUS INURE в Україні. Завдання проекту полягає в тому, щоб впровадити і розвинути інтегровані інформаційні системи управління в університетах України, Білорусі, Молдови та Грузії, ґрунтуючись на європейському досвіді і досвіді інших університетів-партнерів. Проект передбачає інтеграцію нового програмного забезпечення для університетського менеджменту в існуючі в університетах-партнерах системи управління на основі аналізу потоків інформації. Більше дізнатися про проект та ознайомитися із розробленими матеріалами можна на сайті http://it.sumdu.edu.ua/tempus.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]