Дата публікації:
24 жовтня 2014
Кількість переглядів:
1524
Поділитися:

Унікальні можливості пам’яті продемонстрував випускник СумДУ Артем Гарин. Він запам’ятав 5000 знаків після коми числа Пі. Рекорд зафіксували експерти Національного реєстру рекордів України 24 жовтня у СумДУ.

Артем Гарин може вільно називати цифри числа Пі у прямому і зворотному порядку. Експерти підтвердили: «Рекорд чистий, вимоги до невикористання технічних пристроїв дотримані».

«Приємно, що нещодавні випускники Сумського державного університету розвивають інтелект і демонструють виняткові здібності», – зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв. Він додав, що найближчим часом у СумДУ планується відкриття «Школи пам’яті», в якій під керівництвом Артема будуть займатися школярі та студенти.

Як зазначила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, запам’ятовування числа Пі – Гінесівський рекорд. Його вважають стандартом, адже неможливо вирахувати послідовність у незв’язаній за змістом інформації.

За її словами, на номінацію «Рекорд пам’яті» надходила ще одна заявка, але вона – на значно меншу кількість знаків (500 знаків після коми числа Пі).

 «Підготовка була довгою, але приносила задоволення. Тренування пам’яті – моя улюблена справа. Упродовж останнього тижня тренувався в СумДУ по кілька годин на день», – розповів випускник факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ Артем Гарин. Він висловив вдячність Сумському державному університету за підтримку у встановленні рекорду. Артем анонсував, що через кілька місяців планує встановити новий рекорд – на запам’ятовування 10000 знаків.

«Здібності відкрив на другому курсі завдяки екзамену з фізики. Я переконаний: якою б феноменальною не була пам’ять, вона потребує постійних, систематичних тренувань. Секрет мого успіху – в упевненості, що запам’ятовувати – це легко. Спершу потрібно сформувати намір і поставити перед собою мету», – додав рекордсмен.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]