Дата публікації:
24 жовтня 2014
Кількість переглядів:
704
Поділитися:

23 жовтня у СумДУ відбулася нарада за участю ректорів вищих навчальних закладів, Сумського міського голови Олександра Лисенка, керівників управлінь Сумської облдержадміністрації, представників промислових підприємств області: ПАТ «СМНВО ім. М.В. Фрунзе, ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Сумський завод «Насосенергомаш», ТОВ БВК «Федорченко», ТОВ «Горобина» та інших.

Присутні підбили підсумки виконання меморандумів про співпрацю між ВНЗ та обласним об’єднанням організацій роботодавців, обговорили шляхи подальшої співпраці, зокрема щодо проходження практики студентами, пошуку першого робочого місця, формування попиту на спеціалістів тощо.

«Принципова позиція Сумського державного університету – це постійний пошук партнерів і поглиблення інтеграційних зв’язків із замовниками кадрів», – акцентував під час зустрічі ректор СумДУ Анатолій Васильєв. За його словами, значну роль у цьому відіграють 40 філій кафедр на виробництві, система цільової підготовки. «На випускному курсі студенти поєднують навчання зі стажуванням на підприємстві. Так, наприклад, у ПАТ «Сумський завод «Насосенергомаш» функціонує студентське конструкторське бюро, де студенти виконують роботи з оцифрування креслень», - відзначив ректор. Також він наголосив, що в новому законі «Про вищу освіту» закладено механізми участі роботодавців у підготовці навчальних програм та збільшення годин стажування на підприємстві, що сприятиме поглибленню співпраці вишів із замовниками кадрів.

Другим питанням для обговорення стало наукове співробітництво з підприємствами області. Сумський державний університет утримує лідерство серед українських вишів у виконанні наукових замовлень підприємств. Лише за півтора роки СумДУ отримав понад 1000 замовлень від підприємств, з них 30% – сумські. При цьому виш працює не лише з великими підприємствами, а й пропонує сервісні наукові послуги для малого і середнього бізнесу, органів влади. Наукові розробки СумДУ замовляють підприємства США, Чехії, Китаю, Російської Федерації, Бельгії, Німеччини, Польщі та багатьох інших країн.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]