Дата публікації:
21 вересня 2011
Кількість переглядів:
1527
Поділитися:

Студенти Юридичної клініки СумДУ стали волонтерами Міжнародного марафону інвалідів-візочників «Співдружність». Він  пройшов  у  центрі міста Суми і був присвячений двадцятиріччю незалежності України.

Марафон мав на меті  привернути увагунаселення до проблем людей з обмеженими можливостями, сприяти створенню безперешкодногожиття в суспільствідля людей з фізичними вадами.  Студенти Юридичної клініки  надавали юридичну консультацію всім охочим, роздавали проспекти та буклети.

Цього дня  громадську свідомість пробудила й акція, присвячена Всесвітньому дню першої медичної допомоги. Так, кожний громадянин міг безкоштовно проконсультуватися на вулиці Соборній у спеціальному тимчасово обладнаному пункті у лікарів-ендокринологів,  невропатологів, виміряти тиск, навчитися надавати першу медичну допомогу.

Організатори заходу переконані, що подібні  заходи не тільки утверджують у суспільстві доброту та милосердя, а й виховують молоде покоління в дусі відповідальності та взаємодопомоги. Волонтери на цьому не зупиняться, адже уже зроблені справи додають  наполегливості у подальшій роботі.

Волонтерські заходи проходили спільно з Товариством Червоного Хреста України, координаційною радою молодих юристів при головному управлінні юстиції у Сумській області, членами громадської організації «Промені надій».

Тетяна Заворотько
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]