Дата публікації:
04 вересня 2011
Кількість переглядів:
2248
Поділитися:

 

Важко уявити сучасне життя без новин. Новини інформують нас, розширюють наш кругозір і в якійсь мірі роблять нас захищеними. Точно так само складно обійтися і без спілкування. Адже спілкування, крім усього, - теж новини. Тільки неформальні, довірливі й особисті.

Це - очевидні речі, як і те, що і новини, і спілкування ми все частіше отримуємо в інтернеті. Роль соціальних мереж сьогодні така, що якби можна було переміщувати в "Фейсбук", "Вконтакте" або "Однокласники" людський мозок, більшість з нас, напевно, давно б переселилися туди.

Однак наука до цього ще не доросла. Якщо ж це станеться, газета "Панорама" неодмінно повідомить вас про це нам. Зрозуміло, перш за все в інтернеті.

В даний час новини (від сумських до світових) та спілкування сумчан органічно поєдналися на двох сумських інформаційних сайтах, які розвиває газета "Панорама": http://rama.com.ua і http://www.vsisumy.com

Розповімо про ці інтернет-ресурси.

Сайт "Панорама"

Сайт "Панорама" - один з найпопулярніших і відвідуваних інформаційних сумських інтернет-ресурсів. У цьому році сайт "Панорама" відзначить свій десятирічний ювілей. Слоган сайту "Панорама": "Суми: новини, події, коментарі" чітко відображає концепцію та тематику нашого ресурсу. Основний його контент - сумські новини. Новини про життя міста і області, гостро висвітлюють події політики та місцевої влади, бізнесу та економіки, соціальної та комунальної сфер, культури і спорту. Важливі принципи новин "Панорами": оперативність, актуальність, професіоналізм.

Основні розділи та рубрики сайту:

- "Топ-новина" - головна новина дня;

- "Новини" - стрічка свіжих сумських новин;

- "Свіжий номер" - рубрика, де викладаються три найбільш важливих статті, опубліковані в останньому номері газети, і заголовки ще десяти статей;

- "Архів статей" - архів статей, опублікованих в газеті "Панорама", починаючи з листопада 2005 р.

За перші півроку 2011 сайт "Панорама" відвідало 384 000 унікальних відвідувачів. Вони переглянули понад 1 млн. 350 тисяч сторінок.

Сайт "Всі Суми"

Сумський інформаційний портал "Всі Суми" - молодий інтернет-ресурс, який діє з 1 вересня 2010 р. За такий короткий термін сайт добився досить високих показників відвідуваності і популярності. У січні-червні 2011 р. сайт "Всі Суми" відвідало понад 327 000 унікальних відвідувачів. Вони переглянули близько 820 тисяч сторінок.

Сайт "Всі Суми" замислювався як універсальний ресурс, який об'єднав би на своїх сторінках професійний контент, створюваний журналістами, з різними матеріалами, розміщеними на сайті його користувачами.

В даний час "Всі Суми" - це:

-Щоденні новини м. Суми, Сумської області, найбільш важливі новини України та світу,

-Блоги журналістів і гостей "Панорами",

-Соціальна мережа "Всі Суми",

-Каталог сумських підприємств "Суми-маркет",

-Фотогалереї, відеозаписита аудіозаписи,

-Анонси і архів газети "Панорама",

-Спецпроекти"Панорами", РА "Вік-енд" і редакції сайту,

-Сумська афіша культурних подій,

-Інтерв'юз відомими людьми м. Суми,

-Опитування на різну суспільно-соціальну, культурну або політичну тематику,

-Онлайн-ігри.

Варто зазначити, що "Всі Суми" - це ще й перша в Сумському регіоні соціальна мережа. Зареєструвавшись на "Всі Суми", користувачі можуть додавати текстові записи (щоденники, замітки, оповідання, вірші), створювати фотоальбоми, завантажувати відео, музику та інші аудіозаписи, створювати клуби за інтересами, писати один одному приватні повідомлення і запрошувати дружити. Відтепер соціальна мережа "Всі Суми" - місце зустрічі сумчан усього світу!

Нещодавно на сайті "Всі Суми" були введені два нововведення. Перше - це можливість увійти на сайт, користуючись обліковим записом в популярній мережі "Вконтакте". Якщо ви користувач "Вконтакте", залогіньтеся на "Всі Суми" - підтримайте рідну соціалку!

Друге нововведення - це створення на сайті "Всі Суми" розділу "Ігри". Нерідко можна прочитати про шкоду ігор в інтернеті. Проте є у онлайн-ігор і користь. Це можливість приємно провести час, зняти напруженість та емоційну втому. У режимі реального часу можна відправитися у віртуальний світ, щоб, перевтілившись в гонщиків, лицарів, магів, фантастичних персонажів, випробувати радість. Чим більше позитивних емоцій, тим легше нам сприймати і вирішувати проблеми, з якими ми стикаємося в житті.

Хто після цього бачить причину, щоб не пограти 5-10 хвилин на сайті "Всі Суми"?

Телефон відділу інформаційних технологій сайтів "Панорама" і "Всі Суми": (0542) 770-479. Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]