Дата публікації:
03 грудня 2014
Кількість переглядів:
1135
Поділитися:

Магістрантка спеціальності «Журналістика» Наталя Фоміна стала  лауреатом XXIII Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю  аудіовізуальних  мистецтв «Кришталеві  джерела».

Її авторська  відеозамальовка  про  унікальну   пам’ятку   архітектури  в  Сумах  – садибу Суханових-Сумовських (нині  Інститут  прикладної  фізики)  – визнана кращою  в  номінації  «Документальне кіно».

У складі творчої групи СумДУ працювали співробітники кафедри  журналістики та філології (відеозйомка і монтаж – Максим Лук’яненко, звук – Денис Конєв, керівник – Раїса Стоян).

Диплом лауреата і свідоцтва про участь у фестивалі вручив голова  правління  Асоціації  діячів  кіноосвіти і медіапедагогіки України Ілля  Фоменко.

Цьогоріч   для  участі   у  фестивалі  було  подано  сотні  робіт: 144  кіно-  і  телефільмів, телепередач, радіопрограм, понад 500 фоторобіт. Фінал відбувся в Києві.

Для довідки. Фестиваль «Кришталеві джерела» було започатковано 1991 року, і відтоді він щороку проводився спершу на Сумщині, а потім у Києві, на Буковині, а також в Криму. Це найдавніший і наймасовіший фестиваль для дітей та юнацтва у галузі кіно, телебачення. радіомовлення та фото. Його засновники – Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство освіти і науки України, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство культури і туризму України, Національна спілка кінематографістів України, Національна спілка фотохудожників України, Асоціація діячів кіноосвіти і медіапедагогіки України.

 

Студентка cпеціальності  «Журналістика»

Юлія  Тютченко

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]