Дата публікації:
23 вересня 2011
Кількість переглядів:
1574
Поділитися:

У місті Прага (Чеська Республіка) відбувся 23-ій Міжнародний конгрес  з Холодильної техніки (23rd IIR International Congressof Refrigeration) під егідою Міжнародного інституту холодильної техніки (International Institute of Refrigeration). На ньому СумДУ і зокрема факультет ТеСЕТ представляли доцент кафедри ТТФ Микола Калінкевич та аспірант кафедри ТТФ Андрій Скорик.

Кожен робочий день конференції розпочинався з пленарної лекції на узагальнену тему. Серед них можна відзначити виступи голови відділу технології прискорювачів Європейського Центру по Ядерним Дослідженням (т.зв. ЦЕРН, м.Женева) Філіпа Лєбрана про особливості охолодження Великого Адронного Коллайдеру та Домініка Бестіона, голови Комісії з Атомної Енергетики Франції про особливості охолодження ядерних реакторів та причини аварій на АЕС, у тому числі були розкриті проблемні аспекти системи охолодження електростанції в місті Фукусіма.

Аспірант Андрій Скорик  виступив у секції «Властивості холодильних агентів та методи їх визначення» з доповіддю на тему: «Метод визначення ізобарної теплоємності для розрахунку термодинамічних властивостей газів методом Лі-Кеслера» (M.Kalinkevych, O.Gusak, V.Ihnatenko, A.Skoryk. The Specific Heat at Constant Pressure Evaluation Method for Computation of  Thermodynamic Properties of Gases by means of Lee-Kesler Method).

Усього в роботі конференції взяло участь більш ніж 900 вчених з 52 країн світу. Найбільша кількість доповідей була представлена вченими Китаю, також численним було представництво науковців із Франції, Німеччини, США, Японії, Італії, України та Росії.

Також для учасників конференції була організована екскурсія до Інституту Дослідження Плазми при Академії наук Чеської Республіки, під час якої вчені розглянули конструкцію установки для проведення термоядерного синтезу, та до Кафедри Фізики Низьких Температур при Карловому Університеті, де було розглянуто обладнання для дослідження надпровідності, зокрема для дослідження турбулентності в надплинній речовині.

Для студентів та молодих вчених організатори провели зустріч із впливовими європейськими вченими в області холодильної техніки. Під час спілкування з ними кожен міг поставити запитання та попросити поради щодо своєї кар’єри.

Важливою метою участі у цій конференції стало ознайомлення з новітніми тенденціями розвитку холодильної техніки та налагодження міжнародних контактів.

Факультет ТеСЕТ,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]