Дата публікації:
23 вересня 2011
Кількість переглядів:
1581
Поділитися:

15 вересня відбувся тренінг для науковців «Як ефективно представляти наукові розробки. Шляхи їх комерціалізації» у «Конференц  Хол Ірпінь» (м. Ірпінь, Київська область) за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність» (USAID  ЛІНК) та Українського науково-технологічного центру (УНТЦ).

Факультет технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ представляв заступник декана з міжнародних відносин Віталій Іванов. За його словами, під час  тренінгу визначали наукові розробки, готові до комерціалізації, а також шляхи пошуку інвесторів та партнерів з боку комерційних компаній.

Особлива увага приділялася засобам ефективного представлення наукових розробок, типовим помилкам науковців при комерціалізації розробок, а також загальним питанням патентування та ліцензування об’єктів інтелектуальної власності. Крім того, організатори приділили увагу пошуку партнерів для участі у 7 Рамковій Програмі ЄС, а також участі у програмі «Інноваційний ваучер» проекту USAID ЛІНК.

За згодою організаторів тренінгу усі електронні матеріали доступні для завантаження за посиланням.

Факультет технічних систем та енергоефективних технологій
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]