Дата публікації:
27 вересня 2011
Кількість переглядів:
1822
Поділитися:

26 вересня Сумський державний університет відвідав Генеральний секретар Асоціації європейських прикордонних регіонів  (АЄПР) Мартін Гуілермо Рамірес. Він ознайомився з діяльністю  навчального закладу в сфері євроінтеграції та реалізації міжнародних проектів та програм, а також зустрівся зі студентами СумДУ.

Делегат пообіцяв сприяти підтримці наукового проекту, спільно створеного науковцями Сумського державного університету та навчального закладу Курської області (Російська Федерація) в рамках єврорегіону «Ярославна».

Так, за словами ректора СумДУ Анатолія Васильєва, на сьогодні Сумський державний університет уже плідно працює у сфері міжнародного співробітництва, має широке коло зарубіжних партнерів, у тому числі в країнах ЄС, є членом провідних міжнародних асоціацій та успішним виконавцем міжнародних освітніх і наукових грантових проектів. Станом на 2011 рік СумДУ має більше 70 іноземних партнерів, серед них 28 партнерів із країн Європейського Союзу – Австрії, Бельгії, Великобританії,  Німеччини, Чехії, Польщі, Латвії, Литви, Румунії.

«Як результат – СумДУ є постійним учасником та співвиконавцем міжнародних освітніх грантових проектів, зокрема, в рамках програм Європейської Комісії TEMPUS, ERASMUS MUNDUS, програми пожиттєвого навчання (LLP) та ім. Жана Моне, програми Центральноєвропейського університетського обміну CEEPUS та проектів під егідою ООН та НАТО», - зазначив ректор.

Під час візиту студенти поспілкувалися з поважним гостем, який висловив свою точку зору в питанні співробітництва України та Європейського Союзу, зокрема у напрямі регіональної співпраці тощо. Важливою для осмислення була цитата Мартіна Гуілермо Раміреса, що «кордони – це історичні шрами на землі» і «кордони – це не там, де вони закінчуються, а там – де починаються».

Подібна зустріч виявилася особливо цікавою для тих студентів, які відвідують Центр європейської та євроатлантичної інтеграції,  адже вони проводять різноманітні заходи на тему «відносини України і Європи», співпрацюють з євроклубами по всій Україні, є своєрідним центром інформування громадськості щодо процесів європейської інтеграції України. А Генеральний секретар АЄПР, який відвідав СумДУ вперше, відзначив технологічність та сучасність навчального закладу і пообіцяв відвідати його ще не один раз.

Нагадаємо, що Асоціація європейських прикордонних регіонів була заснована 40 років тому - у вересні 1971 року - і нараховує у своїх рядах 90 прикордонних регіонів Європи. Вона створена з метою представлення інтересів прикордонних регіонів у міжнародних і національних органах влади, ініціювання, підтримки й координації зв’язків прикордонних регіонів по всій Європі, обмін інформацією для формулювання спільних інтересів та вироблення адекватних вирішень проблем прикордонного співробітництва.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]