Дата публікації:
27 вересня 2011
Кількість переглядів:
1485
Поділитися:

25 вересня студенти СумДУ взяли участь у тренінгу зі спортивно-гендерного орієнтування, який відбувся на базі спортивного комплексу у с. Токарі.

Основним завданням заходу, організаторами якого стали СОМГО «Гендерна агенція консультацій та інформації» та Центр підтримки сім’ї СумДУ «Студентський лелека», було активне заглиблення в тему гендерної рівності, подолання суспільних стереотипів та випробування майстерності орієнтації в лісі.

 Двадцять студентів нашого університету поділилися на десять команд, кожна з яких отримала карту із розробленим маршрутом. У ході спортивного орієнтування учасники відмічалися на вісьмох контрольних пунктах, виконавши завдання, побудовані на гендерних стереотипах. Слід зазначити, що хоч у командах і було по два чоловіки, але вони були різними між собою: одностатеві й різностатеві.

Під час підведення підсумків змагань виявилося, що перше місце отримали дві команди в складі кожної з яких були студент і студентка:  пара «Артем Коробов і Олександра Дорда» (кім. № 7) та пара «Альбіна Самойлова й Андрій Гапоченко» (кім. № 6). Секрет перемоги – об’єднання можливостей чоловічого та жіночого, взаємодопомога заради кращого результату. Основний акцент ставився не на розподілі прав та обов’язків, а на взаємовиручці. За словами одного з організаторів спортивного орієнтування Юлії Савельєвої, розподіл обов’язків на «жіночі» і «чоловічі» один із найстійкіших гендерних трафаретів, які потрібно знищувати. Готувати і доглядати за дитиною повинна вміти не тільки жінка, а орієнтуватися за картою не лише чоловік.

Тема рівності чоловіків і жінок не зоставила студентів байдужими. Відповіді на запитання вражали різноманітністю думок, а дебати, проведені після спортивного орієнтування, – емоційністю.

Лідія Баркова
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]