Дата публікації:
27 вересня 2011
Кількість переглядів:
1833
Поділитися:

Останнім часом особливої популярності серед молоді набуває активний і рухливий відпочинок. Дедалі частіше зустрічаються новомодні слова –  авто-квест, стріт воркаут, паркур, фріранг та інші. Не відставати від сучасних тенденцій вирішила і студентська соціальна служба СумДУ, яка організувала і провела 24 вересня фут-квест для мешканців гуртожитків.

Першочергово юним учасникам провели інструктаж, пояснюючи особливості цієї гри. «Фут-квест» - це командне змагання з елементами спортивного орієнтування та логічного мислення. Головне завдання полягає у тому, щоб якнайшвидше дістатися фінішу. Проте рухатися необхідно від точки до точки (чекпоінти), вирішуючи при цьому логічні завдання, розгадуючи загадки або ребуси», - пояснював голова студентської соціальної служби Дмитро Бойчук. В обов’язковому порядку команди мали відшукати сім точок.

Отримавши необхідну інформацію та заручившись підтримкою вболівальників, команди розпочали фут-квест. «Відправною точкою» змагань став навчальний корпус Медичного інституту СумДУ, який розташований у досить мальовничій місцевості біля лісу та річки. Під час гри студенти проявили свою витривалість та спритність. Комунікативні навики знадобилися учасникам під час спілкування з перехожими, які допомагали зорієнтуватися на місцевості. Представник команди гуртожитку №5 Ігор Паньків зізнався: «Я проживаю у гуртожитку Медичного  інституту. До цього часу вважав, що добре знаю місцевість, якою ходжу щодня. Проте відкрив для себе чимало цікавого й нового».

Кожне нове завдання додавало азарт командам. Не дивлячись на втому, учасники пришвидшували свій рух і намагалися не пропускати суперників вперед. Через годину фінішна пряма зустрічала тріумфаторів цьогорічного фут-квесту – збірну команду гуртожитку №4. Почесне друге місце посіла  команда гуртожитку №2. До трійки лідерів увійшли і представники  гуртожитку №5.

Переможці та учасники спортивної гри отримали дипломи, солодкі подарунки та пам’ятні призи з символікою університету. Проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань Олена Король, безпосередній керівник спортивного дійства, підкреслила: «Дозвілля студентів є досить важливим напрямом у нашій роботі. Я завжди підтримувала активний відпочинок, який неодмінно пов'язаний з рухом, енергією, емоціями, спілкуванням з природою та  командною згуртованістю. Фут-квест став лише початком запланованих заходів для мешканців наших гуртожитків. Другого жовтня на студентів очікує традиційний туристичний зліт, який цього року матиме багато цікавинок».

Ліна П’ятниця

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]