Дата публікації:
27 вересня 2011
Кількість переглядів:
1713
Поділитися:

22 вересня на базі Конотопського інститу СумДУ відбувся перший виїзний семінар у рамках ініціативи «Університет – заклад, дружній до сім’ї» та проекту Гендерної агенції консультацій та інформації «Молодь. Сім’я. Майбутнє».

Семінар носив соціальну спрямованість та складався із ряду підпрограм. Зокрема, адміністрацію філіалу проконсультували з питань реалізації соціальної політики СумДУ та роботи зі студентами-сиротами. Психолог Людмила Колісник провела тренінг для 15 представників студентського самоврядування інституту з тайм-менеджменту.

Окремим заходом став семінар для студентів 3 курсу «Репродуктивний лікбез або про культуру жіночо-чоловічих взаємовідносин», учасниками якого стали 20 студентів. Мета цього інформаційно-просвітницького заходу – занурити студентів у тему гендерної рівності, відповідального ставлення до майбутнього подружнього життя, виконання функцій батька і матері. Окрім того учасник семінару мали змогу ознайомитись з існуючою демографічною ситуацією в Україні та області, дізнатись, що формує наші репродуктивні установки, та в чому полягають феномени материнства і батьківства. Семінар, проведений керівником проекту «Молодь. Сім’я. Майбутнє» Юлією Савельєвою та представником ГО «Міжнародний союз татусів» Ігорем Карпенко, викликав жвавий інтерес в студентській аудиторії.

На згадку студенти отримали буклети «Репродуктивне здоров’я. Міні-курс з ліквідації безграмотності», які, окрім іншого, містять корисні посилання на служби, що надають підтримку з питань репродуктивного здоров’я, сім’ї, психології тощо.  

Підводячи загальний підсумок проведеного заходу організатори відмітили, що ініціатива «Університет – заклад, дружній до сім’ї» покликана підвищувати рівень психолого-педагогічної  культури  молоді  у сфері сімейних стосунків, взаємовідносин чоловіка та жінки, особистісного розвитку, та є складовою розробленої університетом системи цілеспрямованого виховання молоді.

Реалізація виїзного семінару стала можливою завдяки підтримці з боку ПРООН, Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні, управління у справах сім’ї, дітей та молоді Сумської обласної державної адміністрації.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]