Дата публікації:
17 березня 2015
Кількість переглядів:
1214
Поділитися:

158 сумських студентів отримали звання «молодший лейтенант запасу». Випускників кафедри військової підготовки Сумського державного університету урочисто вітали 16 березня в актовій залі СумДУ. Цікаво, що серед курсантів – 24 дівчини.

«Мій тато за професією міліціонер, тож батьки одразу підтримали мене у рішенні стати офіцером. Військова кафедра за плечима – це додаткові перспективи для працевлаштування. Найбільше мені запам’яталися заняття на стрільбищі», – розповіла п’ятикурсниця Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Гога.

«У родині є військовослужбовці з високими званнями. Хочу, щоб і мій син продовжив військову традицію. Аби побачити сьогоднішній урочистий момент, приїхав спеціально з Криму, де зараз мешкаю. Переповнюють почуття гордості», – поділився Олександр Босенко – батько випускника кафедри військової підготовки СумДУ, студента Української академії банківської справи.

«Вступив на кафедру військової підготовки, адже захотів вивчити ази військової справи, зрозуміти, що це таке – бути офіцером», – зазначив  третьокурсник факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ Богдан Мазний. За словами хлопця, він навчився самодисципліні, став більш компетентним у загальнополітичних питаннях.

Як зазначив начальник кафедри військової підготовки СумДУ Микола Ляпа, загалом на кафедрі навчаються близько 1 тисячі студентів з Сум, Конотопа, Шостки, Чернігова, Ніжина, Черкас, Умані, Херсона. Випускники кафедри мають можливість працевлаштуватися у Збройних Силах України, Міністерстві внутрішніх справ, Національній Гвардії, Службі безпеки України та інших силових структурах.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]