Дата публікації:
20 березня 2015
Кількість переглядів:
1008
Поділитися:

19 березня в Сумському державному університеті відбулося спортивне свято «Освіта, спорт, кар’єра», присвячене ювілею університетського спортивного клубу.

Привітати студентів СумДУ зі спортивними досягненнями завітали почесні гості – президент Студентської спортивної спілки України Василь Кремень,голова комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Михайло Мельник, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Ірина Купрейчик, голова Сумського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олена Петрова.

На переконання президента Студентської спортивної спілки України, президента Національної академії педагогічних наук України Василя Кременя, Сумський державний університет уже сьогодні є серед провідних університетів світу, і не лише у спортивних досягненнях, а й в контексті долучення до європейських стандартів.

Ректор СумДУ Анатолій Васильєв акцентував, що у виші поряд зі спортом високих досягнень розвивається студентський спорт. У 36 спортивних секціях займаються більше чотирьох тисяч студентів». З його слів, фізична підготовка є невід’ємною складовою успішних випускників, а відтак – і успішності університету в цілому.

«Обрала для навчання СумДУ, адже на спеціальності «Спорт» маю змогу навчатися кваліфікованому тренерству, набувати навичок з фізичної реабілітації», – розповіла студентка Аліна Фадєєва – призерка європейських і міжнародних змагань з індорхокею, воротар муніципального хокейного клубу «Сумчанка».

«Виступаючи серед еліти українського міні-футболу – в сезоні Екстра-ліги – футзалісти команди «СумДУ» отримали безцінний досвід, який, я переконаний, стане черговим кроком до їх професійного зростання», – зазначив головний тренер футзальної команди СумДУ Сергій Пєсоцький. ФК «СумДУ» – шестиразовий чемпіон України серед вищих навчальних закладів, срібний призер чемпіонату Європи серед студентів. 

Для довідки. Спортивний клуб СумДУ розпочав свою діяльність ще у 1966 році і багато років був складовою кафедри фізичного виховання, а з 1 березня 2005 року він функціонує, як самостійний структурний підрозділ.

У Сумському державному університеті розвивається 36 видів спорту, 29 з яких – олімпійські. Серед студентів і магістрантів 350 висококваліфікованих спортсменів: 16 майстрів спорту України міжнародного класу, 7 заслужених майстрів спорту і 32 майстри спорту України, більше 200 кандидатів у майстри спорту та першорозрядників. З 2013 року СумДУ є членом Міжнародної асоціації університетів фізичної культури і спорту.

До складу української збірної на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні увійшли три студенти і магістранти, а на XXII зимових Олімпійських іграх у Сочі – шість студентів і магістрантів СумДУ. На цих іграх вони здобули золоті медалі в естафетній гонці з біатлону, бронзові медалі у боксі та біатлонному спринті.

На 27-й Всесвітній зимовій Універсіаді Дмитро Русинов здобув «золото» в індивідуальній гонці, «срібло» – у мас-старті та «бронзу» – в естафеті у складі української збірної.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]