Дата публікації:
03 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1674
Поділитися:

29 вересня Сумський державний університет розпочав проводити цикл ознайомчих лекцій для першокурсників із культури жіночо-чоловічих взаємовідносин. Семінар проходив за ініціативою Центру підтримки сім’ї  СумДУ «Студентський лелека» та Гендерної агенції  консультації та інформації.  Проект здійснюється за підтримки Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООН. Науковий керівник - проректор з науково-педагогічної роботи та гуманітарних питань СумДУ Ніна Світайло.

Одна із засновників проекту «Студентський лелека», соціальний педагог проекту Юлія Савельєва під час лекції наводила актуальні факти зі стосунків між членами сімей, говорила про статистику родинних відносин, підкреслювала актуальні соціальні проблеми та деякі шляхи їх вирішення. Дуже вдалим прикладом стало порівняння справжнього кохання із віртуальним його замінником. Прикрим та виразним прикладом стала закономірність, що найбільша кількість злочинців – це люди одинокі й ті, які втратили свою половинку. Тож, гарні стосунки – запорука успішності будь-якої людини, а відтак їх популяризація – бажання допомогти кожній особистості.

Під час семінару студенти також почули практичного психолога Людмилу Колісник. Вона попрохала кожного не замикатися в собі і, якщо є хоча б якісь проблеми з викладачами, одногрупниками, родиною чи друзями, звертатися в кабінет Г-704а, де анонімно можна розповісти про свої тяготи життя. Для бажаючих можливі також бесіди у вигляді «круглих столів» та спеціальних тренінгів.

За словами організаторів цього семінару у подальшому подібні зустрічі стануть традиційними, адже вони допомагають людям протилежної статі краще порозумітися та роблять університетську родину більш дружньою.

Сергій Мальченков,
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]