Дата публікації:
27 березня 2015
Кількість переглядів:
1263
Поділитися:

Представники Сумського державного університету взяли участь у координаційній зустрічі в рамках проекту ЄС TEMPUS SUCSID «Створення міжуніверситетських стартап-центрів для студентської інноваційної діяльності», що проходила 16-20 березня в університеті Монпельє 2 (Франція). Захід зібрав учасників з Молдови, України, Білорусі, Великобританії, Португалії.

Від СумДУ участь взяли координатор стартап-центру СумДУ «NewGeneration», начальник центру комп’ютерних технологій Андрій Півень та керівник групи грантових програм відділу міжнародного співробітництва Олена Горобченко. За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості про проведення в університеті презентаційного заходу «Краш-тест стартапів» за участю представників міжнародної команди проекту (попередньо – у квітні).

За словами Андрія Півня, даний проект об’єднує зусилля фахівців та викладачів університету, представників бізнесу, громадських організацій, надає технічні та програмні ІТ-ресурси для спільної роботи стартап-команд, удосконалює навички ведення та розвитку інноваційного бізнесу, впроваджує досвід європейських країн з підтримки стартап-проектів.

Для довідки. Пілотна група центру «New Generation» пройшла чотири курси з підприємництва, інноваційного маркетингу, бізнес-планування та лідерства. Курси були розроблені міжнародними командами викладачів, які пройшли стажування у провідних європейських університетах. Активну участь у розробці курсів взяли викладачі кафедр  економіки та бізнес-адміністрування, маркетингу та управління інноваційною діяльністю, управління.

Центр (ауд. Ц-227) обладнано сучасними комп’ютерами, планшетами та мультимедійними пристроями. Техніку використовують студенти, які пройшли навчання у пілотній групі центру та поступово розвивають власні стартап-проекти.

Набуває розвитку партнерство стартап-центру з підприємцями Сумщини. Зокрема, проводяться тематичні зустрічі, на яких молоді стартапівці представляють власні проекти потенційним інвесторам.

«Курс із лідерства, який я пройшла, дуже цікавий, інформативний та якісно організований. Це були не формалізовані лекції, а інтерактив, живе спілкування з дискусіями та іграми. За час занять учасники групи відчули себе командою», – поділилася враженнями Талина Довга.

Сторінка у Facebook– https://www.facebook.com/pages/New-Generation/904307699592692

Група Сумського бізнес-клубу – https://www.facebook.com/groups/sumbizclub/

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]