Дата публікації:
06 квітня 2015
Кількість переглядів:
948
Поділитися:

24 березня делегація Сумського державного університету взяла участь у моніторинговій зустрічі в рамках освітнього гранту «Впровадження інноваційних навчальних стратегій в медичній освіті та розвиток Міжнародної мережі національних навчальних центрів» програми ЄС ТЕМПУС.

Експерти національного офісу «Erasmus+» дали позитивне рішення щодо впровадження проекту в СумДУ. Зустріч відбувалася на базі Запорізького державного медичного університету.

Проект реалізується в СумДУ з 2012 року. В рамках проекту в Медичному інституті запроваджена система проблемно-орієнтованого навчання. Під час занять навчальний матеріал для студентів подається у вигляді клінічних ситуацій – кейсів. Такий підхід дозволяє змоделювати процес діагностичного пошуку від збору скарг пацієнта до встановлення діагнозу та призначення лікування.

На відміну від традиційної системи навчання, де викладач є центром процесу і джерелом знань, при проблемно-орієнтованому навчанні в центрі процесу знаходиться студент. Викладач координує та спрямовує діяльність студентів.

Голова делегації – начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко – окреслив основні етапи впровадження проекту в СумДУ. Доповідь заступника директора Медичного інституту з навчальної роботи Андрія Лободи була присвячена принципам реформування навчальних планів, підготовці викладачів та адаптації клінічних ситуацій (кейсів), необхідних для проблемно-орієнтованого навчання.

На переконання студента другого курсу Івана Савостьянова, проблемно-орієнтоване навчання розвиває комунікативні навички, вчить презентувати себе і власну думку, працювати у команді, поважати іншу точку зору та формує клінічне мислення.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]