Дата публікації:
15 квітня 2015
Кількість переглядів:
795
Поділитися:

Аспірантка секції «Інформаційні технології проектування» кафедри комп’ютерних наук Вікторія Захарченко з грудня 2014 року по березень 2015 року проходила стажування в Університеті Стратклайд (м. Глазго, Великобританія) за темою «Системний аналіз та інформаційне моделювання автоматизованих систем проектування» у рамках державної програми Міністерства освіти і науки України.

Протягом стажування Вікторія працювала в науково-дослідницькій групі кафедри «Машинна та аерокосмічна інженерія» під керівництвом професора Массиміліано Васіле, отримала знання про сучасні тенденції у світовому розвитку автоматизованих систем проектування та корисні навички щодо їх практичного застосування в дослідженні.

Крім того, вона стала слухачем багатьох наукових семінарів, серед яких: «Застосування симуляторів технологічних процесів» (Університет Глазго, Великобританія), «Застосування плазмових технологій та технологій магнітної гідродинаміки в машинній та аерокосмічній розробці» (Університет Аделаїди, Австралія), «Проектування згідно екологічним принципам – Еко-проектування, використання «зелених» технологій» (Европейське Космічне Агентство, Франція), «Дослідження вязкопружних потоків рідини та реологічних властивостей, експериментальної механіки рідини, що застосовуються до приливних потокових турбін і теплообміну» (Університет Ліверпуля, Великобританія) та інші.

За словами аспірантки, завдяки стажуванню вона здобула науковий і практичний досвід європейських партнерів у застосуванні сучасних інформаційних технологій до автоматизованого проектування.

Для довідки. Університет Стратклайд – державний дослідницький університет, є третім найбільшим університетом Шотландії за кількістю студентів і із понад 100 країн світу. Видавництво Times Higher Education присвоїло цьому вишу звання «Університет року» (2012 рік) та «Підприємницький університет року» (2013 рік).

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]