Дата публікації:
04 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1501
Поділитися:

Другого жовтня пройшов осінній туристичний зліт серед мешканців гуртожитків СумДУ, який зібрав близько 200 студентів, викладачів та співробітників.

Вирушаючи на туристичний зліт, спіймала себе на думці: без сумніву, це ще одна чудова нагода зануритися в туристичну атмосферу, побачити знайомих, відчути присмак щойно звареної ухи та польової каші. На щастя, мої сподівання виправдали себе. За традицією місцем зустрічі обрана мальовнича місцевість урочища Баси, що знаходиться поряд із Медичним інститутом. Дещо прохолодна погода не стала на перешкоді зустрічі юних туристів, яких цього разу було більше (близько 200 осіб) у порівнянні з кількістю учасників травневого зльоту. Цей факт пояснила старший адміністратор гуртожитку №1 Вікторія Тітаренко: «Команду від кожного гуртожитку з десяти студентів ми підготували дуже швидко, проте не очікували зібрати стільки глядачів. Минулий туристичний зліт сподобався і запам’ятався багатьом студентам, а розповіді про нього поширилися серед молоді. Саме тому значно збільшилася кількість охочих долучитися до цієї події».

Учасників зльоту привітно зустрічали заступники деканів по роботі в гуртожитках, адміністратори, співробітники відділу по роботі зі студентською молоддю в гуртожитках та представники студентського профкому. Голова студради студмістечка Олександр Олешко у своїй промові підкреслив те, що туристичний зліт присвячений 70-річчю партизанського руху в Україні – героїчній та мужній сторінці нашої історії.  Відтак і конкурси художньої самодіяльності, які підготували всі десять команд, мали воєнну тематику. Студенти виконували фронтові пісні, демонстрували свої стіннівки та показували імпровізовані постанови.

Друга частина зльоту складалася з практичного тренінгу, організатором якого став керівник туристичного клубу СумДУ, співробітник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Андрій Бова. Учасники відпрацьовували правила поведінки під час пожежі, використовуючи при цьому спеціальне обладнання пожежників. Крім того, представники студентської соціальної служби провели урок першої медичної допомоги під час екстремальних ситуацій.

Яскравим підсумком туристичного зльоту стали пісні біля вогнища, смачні страви, солодкі подарунки для кожної команди і найголовніше – веселий настрій самих учасників. Проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань Олена Король, під опікою якої проходила зустріч, зазначила: «Ніщо не приносить такого задоволення викладачам та співробітникам університету, як радість в очах наших вихованців, особливо в День працівників освіти. Ми пишаємося мешканцями гуртожитків, які є досить енергійними, ініціативними та кмітливими молодими людьми».

Отож, якщо ви полюбляєте активний відпочинок, велику компанію та розваги, готуйтеся до наступному туристичному зльоті. А відбудеться він, як обіцяють організатори, у травні 2012 року.

Ліна П’ятниця

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]