Дата публікації:
23 квітня 2015
Кількість переглядів:
683
Поділитися:

22 квітня до Дня китайської культури на базі класу Конфуція СумДУ відбулася пізнавально-розважальна програма, присвячена одній із найстародавніших країн світу – Китаю.

Під час заходу присутні відкрили для себе китайський національний колорит: більш детально вивчили життєвий шлях та діяльність видатного мудреця Конфуція, переглянули парад національних костюмів та чайну церемонію, познайомилися з китайським бойовим мистецтвом кунг-фу. На учасників чекала дегустація національних страв. Крім того, всі охочі вирізали китайські ієрогліфи та опановували мистецтво каліграфії.

Студенти-перекладачі та слухачі класу Конфуція СумДУ продемонстрували знання китайської мови під час виконання китайських народних пісень та театралізованих номерів китайською мовою. У ході свята випускники класу Конфуція отримали сертифікати про завершення тримісячного курсу та дипломи.

За словами керівника класу Конфуція в СумДУ Юлії Косенко, володіння китайською мовою дає суттєві переваги у працевлаштуванні. Саме тому, зважаючи на перспективи для студентів, у 2010 році в СумДУ відкрито курси з вивчення китайської мови за підтримки Інституту Конфуція Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Вивчення мови здійснюється у групах різного рівня складності. По закінченню надаються спеціальні сертифікати. Кращі слухачі курсів отримують стипендії китайського уряду, Інституту Конфуція для стажування в університетах Китаю.

Студентка спеціальності «Переклад» СумДУ Євгенія Гончарова поділилася враженнями від занять у класі Конфуція: «За півроку навчання вже маю успіхи в опануванні китайської. Вивчати її не так складно, як це може здатися. Особливо корисним і ефективним вважаю спілкування з викладачем – носієм мови. Вирішила закінчити клас Конфуція, адже це перспективно. Найближчим часом планую взяти участь у конкурсі «ChineseBridge».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]