Дата публікації:
06 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1426
Поділитися:

Українські студенти Сумського державного університету зібрали грошову допомогу для нігерійських студенток, які постраждали внаслідок пожежі в кімнаті гуртожитку.

Ініціатором збору коштів стала студентська рада студмістечка. «Ми не могли і не мали права залишити цих дівчат у біді. Ідея зібрати кошти, аби вони мали змогу придбати найнеобхідніші речі, виникла відразу й була підтримана абсолютно всіма членами студради»,  - розповів виконуючий обов’язки голови студради Олександр Олешко. За його словами, кошти збиралися серед студентів усіх гуртожитків протягом тижня. 4 жовтня керівники студради у повному складі передали дівчатам допомогу у розмірі 3419 гривень.

Не залишилася осторонь і адміністрація університету. Від імені ректорату проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань Олена Король передала грошову допомогу кожній постраждалій студентці. У розмові з дівчатами проректор підкреслила, що університет підтримував, підтримує і надалі  підтримуватиме всіх свої студентів, не зважаючи на їхнє громадянство. «За останньою інформацією, підозрювані у скоєнні даного злочину спіймані. Через місяць відбудеться судовий процес, на якому порушені права нігерійських студенток захищатимуть юристи СумДУ», -  зазначила Олена Вікторівна.

Іноземні студентки були вкрай зворушені настільки чуйним і доброзичливим ставленням до них. Вони висловили вдячність всім, хто їх підтримав.

Нагадаємо, що 30 серпня в гуртожитку №5 Медичного інституту СумДУ невідомі особи вчинили підпал кімнати. Нігерійські студенти, які проживали у цій кімнаті, не постраждали, проте зазнали значних матеріальних збитків.

Ліна П'ятниця

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]