Дата публікації:
27 квітня 2015
Кількість переглядів:
1259
Поділитися:

27 квітня в Сумському державному університеті відбулося відкриття стартап-центру СумДУ «New Generation».

Центр діє в рамках міжнародного грантового проекту SUCSID програми Європейської Комісії Темпус «Створення мережі міжуніверситетських start-up центрів для підтримки та просування студентських інноваційних проектів».

Діяльність стартап-центру СумДУ «New Generation» спрямована на розвиток підприємницьких якостей студентів. На його базі слухачі навчатимуться за європейськими програмами з використанням найсучасніших технологій. Проводитимуться курси з підприємництва, інноваційного маркетингу, бізнес-планування та лідерства, зустрічі з успішними підприємцями, бізнес-ігри, надаватиметься інформаційна та методична підтримка.

«З-поміж столичних та інших потужних університетів для участі у проекті було обрано саме Сумський державний університет за динамічний розвиток, активність у міжнародній грантовій діяльності, зацікавленість у підтримці стартап-руху», – акцентував професор Університету Ліон 2 (Франція) Жан-Юг Шоша.

«Загалом в Україні лише три подібні стартап-центри – у Харкові, Тернополі та відтепер у Сумах. Надалі плануємо розвивати цю мережу. Відкриття центрів сприяє тому, що базовими підприємницькими навичками оволодівають якомога більше студентів», – переконана національний координатор проекту, професор Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця Ірина Золотарьова.

Як зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв, поєднання європейського досвіду та ІТ-можливостей Сумського державного університету дозволили створити осередок, де студенти можуть перетворювати власні ідеї на конкретний бізнес-продукт.

На переконання начальника управління зовнішньоекономічних зв’язків Сумської торгово-промислової палати Андрія Радченка, бізнес потребує нових ідей, тож стартап-центр СумДУ стане містком між креативною молоддю та підприємцями.

У рамках заходу відбулися краш-тести студентських бізнес-проектів. Серед них – проект щодо використання сонячної енергії, створення студії інтер’єр-дизайну, відкриття онлайн-центру інтенсивної логокорекції, розробка мобільного додатку за клінічними протоколами МОЗ тощо. Під час відкриття стартап-центру СумДУ студенти символічно дали ґрунт своїм інноваційним ідеям, посадивши кімнатні квіти.

Третьокурсник спеціальності «Інформатика» Роман Приходченко представив на експертну оцінку 3D-принтер, зібраний власноруч за кресленнями в Інтернеті: «Він дозволяє оперативно друкувати унікальні деталі за ціною, у рази нижчою за ринкову. Це і дизайнерські сувеніри, і макети архітектурних будівель, і промислові деталі, і невеликі запчастини для автомобілів».

Загалом міжнародний проект програми Темпус об’єднує університети Франції, Швеції, Португалії, Фінляндії, Великобританії, України, Білорусі, Молдови.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]