Дата публікації:
11 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1154
Поділитися:

Студентська соціальна служба СумДУ організувала і провела у стінах університету акцію «Живи здорово».

Протягом декількох годин у холі головного корпусу був розгорнутий медичний консультаційний центр, де всі бажаючі мали можливість частково перевірити стан свого здоров’я. Ініціатори акції проводили один із етапів діагностики серцево-судинних захворювань – вимірювання тиску та пульсу. Відтак більше ста студентів, викладачів та співробітників університету долучилися до заходу. За словами студента-медика, фельдшера міської станції швидкої медичної допомоги Олександра Горбачова, люди уважно слухали поради щодо профілактики захворювань, дізнавалися про вплив шкідливих звичок на серцеву діяльність та немедикаментозні методи корекції тиску. У свою чергу майбутні лікарі нагадували про регулярні медичні обстеження та дотримання здорового способу життя.

Стимулом до проведення цього заходу стала сучасна проблема, якою вкрай занепокоєні студенти Медичного інституту. «Останнім часом значно збільшилися випадки серцево-судинних захворювань серед молоді, особливо серед студентів. Хлопці та дівчата не справляються зі стресовими ситуаціями, фізичними і психологічними навантаженнями. Як наслідок – виникають захворювання у досить юних за віком людей», –  розповів голова служби Дмитро Бойчук.

У найближчих планах студентської соціальної служби проведення подібних акцій, спрямованих на пропаганду здорового способу життя та профілактичну роботу щодо попередження різних захворювань у молодіжному середовищі.

Ліна П’ятниця

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]