Дата публікації:
02 червня 2015
Кількість переглядів:
765
Поділитися:

Іноземний студент Педро Патойло (Португалія) – випускник факультету економіки та менеджменту СумДУ – поділився зі студентами СумДУ досвідом навчання у Великобританії. У 2013-2014 навчальному році Педро здобував освіту в Сумському державному університеті в рамках міжнародного грантового проекту EMINENCE освітньої програми ЄС Erasmus Mundus. Нині він є магістрантом спеціальності «Міжнародний бізнес» Ланкастерського університету.

Педро розповів про особливості навчального процесу та складання іспитів у Великобританії, а також дав поради щодо пошуку стипендіальних програм для навчання в закордонних вишах та написання ефективної заявки.

Хлопець відзначив, що привітність і гостинність українців дозволила йому адаптуватися в Україні швидше, ніж в Англії. До Сум завітав із задоволенням, адже в СумДУ він має багато друзів.

«Сумський державний університет докдалає значних зусиль у напрямі інтернаціоналізації. У виші активно впроваджуються англомовні навчальні курси. Завдяки англомовному середовищу навчатися в СумДУ було дуже комфортно. До того ж, мав можливість мешкати у студентському гуртожитку», – поділився враженнями Педро.

З його слів, незалежно від рівня освіти в університеті важливе значення має самонавчання і самоосвіта. «Інвестувати в себе – запорука успішної кар’єри», – переконаний Педро.

Під час зустрічі начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко закликав студентів брати участь у програмах академічної мобільності. Завдяки співпраці СумДУ із провідними університетами світу студенти мають безліч можливостей отримати безцінний досвід, збагати мовні навички та підвищити рівень знань професійного спрямування.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]