Дата публікації:
04 червня 2015
Кількість переглядів:
797
Поділитися:

3 червня Сумський державний університет відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки в Україні пані Ар’я Інкері Макконен та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні пані Мерете Юль.

Під час офіційної зустрічі гостей із ректором Анатолієм Васильєвим сторони засвідчили рішучі наміри про нарощування співпраці. Пріоритетами партнерства було названо науку, академічну мобільність та технології.

 «СумДУ сповідує ідеологію відкритості, самодостатності та євроорієнтованості», – зазначив ректор. Він ознайомив гостей із напрямами міжнародної діяльності вишу. Так, щороку в СумДУ виконується близько 150 міжнародних наукових грантів, зростає кількість замовлень науково-технічної продукції, у тому числі й від іноземних підприємств. Близько 20% студентів денного відділення – іноземці з понад 50 країн.

«Сумський державний університет складає враження вишу, що динамічно розвивається, має високий науковий рівень. Активна позиція щодо розвитку міжнародної співпраці – запорука його успішності», – акцентувала Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні пані Мерете Юль.

Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки в Україні пані Ар’я Інкері Макконен відзначила технологічну оснащеність, фінансову спроможність університету, була приємно здивована тісним науковим партнерством СумДУ з підприємствами та бізнесом.

Як зазначив Анатолій Васильєв, Сумський державний університет має приклади співробітництва з Данією та Фінляндією. Це, зокрема, участь у спільних грантових програмах (Tempus та інших), наукових конференціях, стажування студентів і викладачів, спільна наукова робота. Крім того, гендерний ресурсний центр СумДУ працює над упровадженням проекту за грантом Посольства Фінляндії щодо гендерного аудиту українських вищих навчальних закладів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]