Дата публікації:
10 червня 2015
Кількість переглядів:
873
Поділитися:

9 червня Сумський державний університет приймав керівників професійно-технічних навчальних закладів на Всеукраїнському круглому столі. Представники СумДУ ознайомили гостей із інтегрованою інформаційною системою управління університетом та дистанційним навчанням.

«Нині в Сумському державному університеті підвищена увага приділяється електронній педагогіці. Розвиток дистанційної освіти відповідає світовим тенденціям і дозволяє вибудувати начальний процес нової якості», – акцентував ректор Анатолій Васильєв. Він додав, що СумДУ має 35 територіальних центрів дистанційних комунікацій у багатьох областях України.

За словами директора центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання СумДУ Станіслава Мелейчука, університет пропонує 13 напрямів підготовки за дистанційною формою, серед яких – інженерний, економічний, ІТ, гуманітарний, правознавчий. Дистанційне навчання здійснюється на всіх факультетах. На військовій кафедрі  проходять навчання мобілізовані військовослужбовці, а Медичний інститут проводить курси підвищення кваліфікації медпрацівникам. Дистанційна освіта в СумДУ – це 550 дистанційних курсів, 700 віртуальних лабораторних робіт і тренажерів, близько 60 тисяч тестових завдань, цілодобовий доступ до навчальних ресурсів, аудіо- та відеозв’язок із викладачами.

Під час круглого столу заступник декана факультету електроніки та інформаційних технологій Богдан Гайдабрус розповів про інтерактивні технології дистанційної освіти ІТ-спеціальностей. Доповідь заступника декана факультету технічних систем та енергоефективних технологій Івана Павленка стосувалася упровадження онлайн-технологій для успішної підготовки інженерів. Декан факультету підвищення кваліфікації та післядипломної освіти СумДУ Вікторія Божкова зупинилася на наявних в університеті програм і курсів для педагогічних і науково-педагогічних працівників щодо дистанційних технологій.

Директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти Сумської області Олена Чхайло окреслила систему професійно-технічної освіти Сумщини. Зокрема, у доповіді вона торкнулася державних замовлень на підготовку робітничих кадрів, працевлаштування, співпраці з вишами тощо. З її слів, мережа закладів профтехосвіти Сумщини нараховує 33 ПТНЗ.

Організатори засідання – Департамент освіти і науки Сумської облдержадміністрації у співпраці з СумДУ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]