Дата публікації:
11 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1656
Поділитися:

Під час Всеросійського фестивалю науки, який проходив з 7 по 9 жовтня у м. Курськ (Російська Федерація), представники Сумського державного університету та Південно-Західного державного університету (м. Курськ, РФ) домовились про співпрацю у межах наукових напрямків, які паралельно розвиваються в обох навчальних закладах.  

Проректор з наукової роботи СумДУ Анатолій Чорноус та доцент кафедри прикладної екології, керівник центру прикладних екологічних досліджень СумДУ Дмитро Лазненко провели переговори з першим проректором Південно-Західного державного університету Леонідом Червяковим щодо перспектив співпраці та пошуку спільних інтересів.

За словами Анатолія Чорноуса, університети знайшли кілька спільних напрямів за якими можлива наукова співпраця: технологія мехатроніки та створення мікросистемної  техніки; технології моніторингу та прогнозування стану атмосфери та гідросфери; захисту інформаційних систем апаратними, технічними та математичними методами; інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності ВНЗ; збереження культурно-історичної спадщини та регіональна історія; соціальна, демографічна та молодіжна політика. «Міждержавна наукова співпраця відкриває більше можливостей для якісних досліджень, впровадження інноваційних технологій та розвитку наукової галузі», - зауважив проректор СумДУ.  

До обговорення нових перспектив співпраці цього ж дня долучилися й інші колеги-науковці СумДУ, які спілкувалися із курянами в on-line режимі. Зокрема начальник відділу міжнародних відносин СумДУ Костянтин Кириченко домовився із російськими партнерами про створення своєрідної Міжнародної асоціації студентських міжнародних спільнот.

Нагадаємо, перший Всеросійський фестиваль науки проходив за підтримки органів федеральної та регіональної влади Росії. Під час фестивалю відбувалися лекції, інтерактивні заходи з науково-популярної тематики та експозиції інноваційних досягнень.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]