Дата публікації:
11 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1616
Поділитися:

Протягом двох днів – 7-8 жовтня – студенти СумДУ спеціальності «Журналістика» взяли участь у Всеукраїнському форумі молодіжних ЗМІ «For young media». Захід організували представники Студентського інформаційного агентства Національного авіаційного університете (НАУ) за підтримки Всеукраїнського соціального проекту «DJUICE ГРАНТИ».

Цими днями  близько 50 представників студентських та молодіжних ЗМІ зі всієї України, які зацікавлені в теле- і радіожурналістиці, мали змогу отримати необхідні теоретичні знання з обраних напрямків, взяти участь в обговоренні проблем ЗМІ та віднайти шляхи їх подолання.

На відкритті проекту свою творчість представила молода  музична група «Найт». Творчі й особистісні переконання  музикантів відповідали ідеї однієї із заздалегідь визначених тем семінарів, а саме популяризації української мови на телебаченні і в радіоефірі. Після офіційного відкриття форуму на учасників чекала екскурсія музеєм НАУ.

Від знайомств перейшли до основного – проведення спікерами-медійниками майстер-класів. Розповідали про свою професійну стежку та ділилися досвідом Ярослав Лех (Національна радіокомпанія України, радіо «Промінь», «Ера-фм»), Гліб Корнієнко (ведучий радіо «Промінь», журналіст газети «Український футбол»), Лідія Рябкова (автор та телеведуча програм  на ТРК «Київ»), Євгенія Головіна (генеральний продюсер www.ZaZaZu.tv) та інші.

 За словами учасників від СумДУ Лідії Баркової та Вікторії Жидової, майстер-клас відбувався не за принципом «лектор-слухачі», а у формі неформального спілкування, де протягом розповіді учасники могли отримати відповіді на різнопланові запитання, які навіть і не стосувалися основної теми.

У кінці першого дня форумівці розбилися на команди по 3-4 учасники і отримали домашнє завдання: групи, зацікавлені у сфері ТБ, повинні були зняти короткий ролик на вільну тему, а  радіожурналісти – записати передачу. Оцінював майстерність, винахідливість та професійність команд досвідчений медійник Ярослав Лех. Професіонал давав слушні поради, вказував на переваги та недоліки, ставив акцент на тому, що потрібно жити своєю мрією і впевнено йти до неї, тоді неодмінно здійсниться задумане.

Перемогу отримали дві команди (радіо і тележурналістика), які були нагороджені сертифікатами та футболками з надписом «For young media». А ще бажаючі мали змогу відвідати  прямий ефір зйомки телепередачі «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» у якості глядачів та побачити роботу професіоналів «за кулісами».

Сучасний студент має всі можливості для реалізації свої бажань, проектів та акцій. Участь у різноманітних заходах дають можливість розвиватися, відкривати для себе багато нового, отримувати від досвідчених фахівців слушні поради і підвищувати свої професійні вміння та навички.

Лідія Баркова,
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]