Дата публікації:
23 червня 2015
Кількість переглядів:
708
Поділитися:

Сумський державний університет зібрав учасників XVII Міжнародного симпозіуму «Методи дискретних особливостей в задачах математичної фізики». У його роботі взяли участь провідні вчені з Києва, Харкова, Вінниці, Львова, Сум та інших міст. Крім того, були представлені доповіді вчених з Білорусі, Німеччини, Грузії, Швеції, США.

СумДУ провів захід із міжнародним статусом завдяки високому рівню наукових досліджень та авторитету наукової школи професора Леоніда Фільштинського.

Науковий захід відбувся у червні на базі кафедри моделювання складних систем СумДУ. Співорганізатори – Харківський національний університет ім. В.Н.Каразіна та Інститут телекомунікацій та глобального інформаційного простору НАН України.

Сумські науковці представили понад 30 доповідей. Крім того, у симпозіумі взяли участь провідні ІТ-компанії Сумщини, такі як NetCracker та PortaOne.

Основні напрями роботи: крайові задачі математичної фізики; інтегральні рівняння та їх застосування; метод дискретних вихорів в аерогідродинаміці; методи дискретних особливостей в електродинаміці і електроніці; спектральні задачі теорії коливань і хвиль;  комп’ютерне моделювання та обчислювальні експерименти за методами дискретних особливостей; проектування та розробка програмних систем; математичне моделювання в освіті, науці і техніці.

Симпозіум проводиться з 1983 року кожні два роки. Традиційно в ньому беруть участь представники кафедр прикладної та обчислювальної математики, моделювання складних систем, математичного аналізу та методів оптимізації СумДУ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]