Дата публікації:
24 червня 2015
Кількість переглядів:
907
Поділитися:

Національний рекордсмен пам’яті, випускник Сумського державного університету Артем Гарін подвоїв власний рекорд. Він відтворив 10101 знак після коми числа Пі – це найкращий результат серед країн СНД та 7 місце у світі. Рекорд зафіксували експерти Національного реєстру рекордів України 24 червня у СумДУ. Попередній рекорд Артема, встановлений у жовтні минулого року, складав 5000 знаків.

Реєстрація рекорду тривала близько двох годин, протягом яких Артем озвучував послідовність цифр числа Пі. Наостанок він успішно виконав три додаткові завдання, що полягали у відтворенні довільно обраних експертами рядах цифр.

За словами керівника Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової, це одна з найважчих номінацій. «Бачила дуже багато рекордів, але цей рекорд мене надзвичайно вразив. Складно навіть уявити, як такий величезний обсяг інформації, абсолютно не зв’язаної логічно між собою, може вміститися в одній голові. Висловлюю вдячність Сумському державному університету, який виховав людину з феноменальною пам’яттю», – поділилася враженнями Лана Вєтрова.

Артем Гарін відкрив у собі унікальні здібності на другому курсі, готуючись до екзамену з фізики. Він переконаний: якою б феноменальною не була пам’ять, вона потребує постійних, систематичних тренувань. Як розповів рекордсмен, секрет його успіху – в упевненості, що запам’ятовувати – це легко.

«Відтворення знаків числа Пі є показовим, адже яскраво демонструє можливості пам’яті. Запам’ятовую цифри візуально. Заплющуючи очі, бачу їх перед собою так само, як обличчя людей або пейзажі. Під час підготовки до рекорду мене підтримували друзі, родина та університет», – розповів рекордсмен.

Зараз у Сумському державному університеті під керівництвом Артема Гаріна працює «Школа розвитку пам’яті». Слухачі вивчають фізіологію роботи пам’яті, розбираються із законами фіксації та відтворення інформації, відпрацьовують ефективні методики запам’ятовування.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]