Дата публікації:
01 липня 2015
Кількість переглядів:
996
Поділитися:

Науковці Сумського державного університету здійснили робочу поїздку до державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» за запрошенням Першого заступника Генерального конструктора Олександра Кушнарьова.

Поїздка відбулася у червні під керівництвом проректора з наукової роботи Анатолія Чорноуса та була організована науково-дослідною частиною СумДУ.

Серед питань, що розглядалися, – вирішення окремих науково-технічних проблем щодо діючих контрактів на розробку моделей та алгоритмів управління і боєздатності ракетних систем, які створюються на ДП «КБ «Південне», а також оптимізація нових напрямів наукових досліджень СумДУ для потреб ракето-космічного флагмана.

Нині на замовлення  ДП «КБ «Південне» університетом виконано та виконується п’ять контрактів на виготовлення науково-технічної продукції щодо розробки моделей і алгоритмів на загальну суму більше 3,5 млн. грн.

Фахівці СумДУ презентували керівництву відповідних структурних підрозділів КБ нові напрями співпраці:

  • розробка універсальної математичної моделі взаємодії мобільної пускової установки ОТРК (ТРК) з ґрунтом під час стартового навантаження (термін виконання – 2015-2016 роки);
  • числовий аналіз динаміки ротора турбонасосного агрегату рідинного ракетного двигуна з урахування динамічних характеристик підшипників і ущільнень (термін виконання – 2015-2016  роки);
  • механіка руйнувань елементів конструкцій авіаційної та ракетно-космічної техніки типу композиційних пластин  та оболонок з силовим набором (термін виконання – 2015-2017 роки).

Дані розробки є міждисциплінарними та виконуються силами науковців науково-дослідної частини, кафедр моделювання складних систем, прикладної та обчислювальної математики, загальної механіки і динаміки машин, опору матеріалів і машинознавства, філії Центрального науково-дослідного інституту озброєння і військової техніки Збройних Сил України (м. Суми).

Нагадаємо, що «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля» є одним із найбільш відомих і визнаних у світі науково-конструкторських підприємств з розробки ракетно-космічної техніки. Конструкторське бюро провадить співробітництво із понад 50 провідними підприємствами та організаціями України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]