Дата публікації:
13 жовтня 2011
Кількість переглядів:
2614
Поділитися:

Науковці СумДУ взяли участь у ІІІ міжнародній конференції з вебометрики, яка відбулася в Мадриді на базі Національного дослідного центру Іспанії (CSIC). Організатором конференції виступив голова лабораторії кіберметрики, засновник та головний редактор всесвітньо відомого рейтингу Webometrics, доктор Ісідро  Агійо.

Сумський державний університет представляв завідувач лабораторії Інтернет технологій Дмитро Фільченко. За його словами, вебометричні рейтинги в усьому світі сприймаються не як звичайне змагання між web-сайтами, а як потужний науково обґрунтований інструмент аналізу усіх аспектів реальної діяльності відповідних організацій.

Під час конференції завідувач лабораторії Інтернет технологій презентував основні web-проекти СумДУ. Свої відгуки та консультації по розбудові web-системи Сумського державного університету надали такі відомі експерти, як менеджер бібліометричної бази SCIMago Борха Гонсалес, директор компанії GrandIR, яка спеціалізується на розбудові та аналізі інституційних репозитаріїв, Пабло де Кастро, менеджер компанії MasMedios, що займається просуванням університетів у web-просторі, Хорхе Серрано.

Засновник рейтингу Webometrics, доктор Ісідро Агійо, гідно оцінив нові ініціативи СумДУ у web-просторі та зазначив, що йому надзвичайно імпонує стратегія, яку обрав Сумський державний університет у цьому напрямі.

Для тих, хто бере участь у розбудові web-системи СумДУ, доступні презентації експертів за адресою w ww.webometrics.info/workshop.html.

Нагадаємо, що вебометрика – це наука, що вивчає кількісні характеристики Всесвітньої павутини.

Лабораторія Інтернет технологій ВІСТ
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]