Дата публікації:
29 липня 2015
Кількість переглядів:
558
Поділитися:

Проект, що отримав фінансову підтримку з боку Німецької служби академічних обмінів (DAAD), передбачає вивчення досвіду загальноєвропейських та німецьких інституцій зі впровадження демократичних підходів організації та фінансування науково-дослідної діяльності вишів та наукових установ.

До складу консорціуму проекту, який очолює університет Дуйсбург-Ессен (Німеччина), окрім СумДУ увійшли також Київський національний університет ім.Тараса Шевченка, Харківський національний університет ім.В.Н.Каразіна, а також інститути монокристалів (м.Харків), біохімії (м. Київ) та біології клітини (м. Львів) НАН України, Міністерство освіти і науки України.

Основним етапом виконання проекту стали поїздки української делегації до європейських та німецьких інституцій, які безпосередньо займаються координацією та фінансовою підтримкою науково-дослідницької діяльності. СумДУ в цьому проекті представляли, зокрема, член-кореспондент НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Леонід Суходуб та начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко.

За словами Костянтина Кириченка, «участь СумДУ в цьому проекті відкрила нові можливості щодо співпраці із фондами та установами, які підтримують міжнародне наукове співробітництво. Проект має стати основою для подальшого розвитку грантової роботи Сумського державного університету».

Довідково. В рамках реалізації проекту в червні-липні 2015 року представники СумДУ ознайомилися з європейським досвідом та взяли участь у низці «круглих столів», які проходили у Раді Європи (м.Страсбург, Франція), Міністерстві Науки та Розвитку німецької землі Північний Рейн-Вестфалія, університеті Дуйсбург-Ессен (м.Ессен), Німецькій службі академічних обмінів DAAD (м.Бонн), Агенстві по управлінню проектами – DLR (м.Бонн), Федеральному Мінстерстві освіти та досліджень – BMBF (м.Бонн), Німецькому товаристві з наукових досліджень – DFG (м.Берлін), Бундестазі (м.Берлін), Посольстві України в Німеччині (м.Берлін).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]