Дата публікації:
01 вересня 2015
Кількість переглядів:
2780
Поділитися:

Непересічною подією відзначила університетська спільнота СумДУ День знань. 1 вересня відбулося урочисте відкриття нового стоматологічного навчально-наукового корпусу Медичного інституту Сумського державного університету.

«Сумський державний університет активно вводить в експлуатацію нові об’єкти виключно за кошти університету. У новому корпусі здійснюватиметься навчання, наукові дослідження, а також лікувальний процес. Корпус має найсучасніше обладнання. Крім того, до нового року з’явиться потужна зуботехнічна лабораторія», – зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

Привітати викладачів та студентів з важливою подією прибули поважні гості - голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко, заступник голови Сумської облради Віра Лаврик, Сумський міський голова Олександр Лисенко. Вони відзначили актуальність цього заходу, його важливість для області та всієї України, адже СумДУ на сьогодні - один з небагатьох вишів держави, що у таких складних умовах будує інфраструктурні об’єкти коштом університету. Посадовці наголосили, що комплекс історичних будівель, відновлений університетом, слугує громаді області, надаючи високоякісні медичні послуги. Це свідчить про європейське спрямування СумДУ, зокрема, в частині соціальної місії, а також прагнення його колективу надавати високоякісну освіту європейського рівня. До урочистостей долучилася також медична та освітянська спільнота області.

«Я з дитинства мріяла стати медиком. У дев’ятому класі остаточно визначилася із майбутнім професійним спрямуванням. Вивчати анатомію, фізіологію людини дуже цікаво. Переконалася, що недарма обрала Сумський державний університет», – розповіла другокурсниця Катерина Межевих.

«Перший рік навчання за спеціальністю «Стоматологія» для мене був продуктивний. Здобуті знання стануть фундаментом для мого професійного зростання», – відзначив студент Тарас Палій.

«Стоматологія – одна з перспективних спеціальностей. Нові приміщення, нова техніка – ознака того, що в університеті зацікавлені у підготовці висококваліфікованих фахівців», – переконаний студент-стоматолог Жора Марандян.

«Обрав професію стоматолога, бо вирішив продовжувати справу батьків. Із новим обладнанням ми орієнтуватимемося у сучасних світових тенденціях медицини і, звичайно ж, матимемо змогу здобувати практичні навички», – акцентував першокурсник Олександр Лопатко.

Для довідки. Стоматологічний корпус є одним із об’єктів, що розташований на території садиби площею понад 2,8 га. Головний будинок (нині санаторій-профілакторій Сумського державного університету) є пам’яткою архітектури XIX – початку XX ст. У ході реконструкції будівлі корпусу, яка була майже зруйнована, добудовано другий та третій поверхи. Роботи виконано в єдиному архітектурному стилі з санаторієм-профілакторієм. Будівництво велося силами підрядних організацій та ремонтно-будівельних підрозділів СумДУ. Корпус оснащений сучасним обладнанням (зокрема, стоматкабінети, рентгенкабінет, хірургічні, фантомні, мультимедійні та комп’ютерні класи тощо).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]