Дата публікації:
14 вересня 2015
Кількість переглядів:
625
Поділитися:

Із нового навчального року 20 студентів, аспірантів і викладачів Сумського державного університету беруть участь у програмі ЄС Erasmus Mundus, проектах Eminence, Eminence-2, IANUS-2, BACKIS. Вони навчатимуться, проходитимуть стажування і підвищення кваліфікації в університетах Польщі, Франції, Італії, Португалії, Латвії, Румунії.

Так, третьокурсниця Валерія Біленко (ФЕМ) два семестри навчатиметься в Університеті Порту (Португалія). Технічний університет в Турині (Італія) прийматиме третьокурсника факультету ЕлІТ Ярослава Сотника (2 семестри) та магістрантку ФЕМ Катерину Овсієнко (1 семестр).

Стажування упродовж десяти місяців за кордоном проходитимуть вісім аспірантів. Три з них – в Нанобіомедичному центрі Університету ім. Адама Міцкевича (Польща): Владислав Рева (кафедра загальної та теоретичної фізики), Владислав Рогоз (кафедра наноелектроніки), Василь Кугук (кафедра прикладної гідроаеромеханіки). Артем Дем’яненко (кафедра наноелектроніки) стажуватиметься в Технічному університеті в Турині. Артем Шамардин (кафедра прикладної фізики) та Андрій Возний (кафедра електроніки і комп’ютерної техніки) від’їжджають до Ризького технічного університету (Латвія). У тому числі, двом представникам кафедри наноелектроніки Богдану Постольному та Андрію Шипиленку запропонували унікальну можливість продовжити стажування ще на рік в Університеті Порту та Університеті ім. Адама Міцкевича.

Закордонні наукові дослідження (Post Doc) шість місяців проводитимуть три представники СумДУ: Олександр Бондар (кафедра комп’ютерних наук) – в Університеті ім. Адама Міцкевича; Юлія Галинська та Ганна Швіндіна з кафедри управління – в Університеті Монпельє 2 (Франція).

На викладацьку роботу і підвищення кваліфікації прямують шість викладачів. Три викладачі кафедри управління Світлана Колосок, Ольга Древаль, Юлія Мирошниченко – в Університет Монпельє 2 на один місяць. Також упродовж місяця Віталій Дорда (кафедра теорії та практики перекладу) перебуватиме в Університеті Порту, а Ігор Кобушко (кафедра фінансів і кредиту) – в Університеті Бабеш-Беляй (Румунія). Максим Демиденко (кафедра прикладної фізики) на один місяць від’їжджає до Технічного університету в Турині.

«Міжнародна академічна мобільність студентів, аспірантів і викладачів дозволяє ознайомлюватися з набутками потужних університетів світу. Впевнений, що кожен учасник програми Erasmus Mundus відкриє для себе нові можливості, ідеї та проекти, які будуть реалізовані на факультетах СумДУ», – зазначив начальник відділу міжнародного співробітництва СумДУ Костянтин Кириченко.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]