Дата публікації:
15 вересня 2015
Кількість переглядів:
796
Поділитися:

Із понад сотень заявок, поданих українськими вишами та організаціями, проект за участі Сумського державного університету опинився у числі 10 переможців першого конкурсу 2015 року програми ЄС Еразмус+ за напрямом Key Action 2: «Розвиток потенціалу вищої освіти» (екс-Темпус).

Проект «Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій» (QUAERE) був підготовлений співробітниками СумДУ у тісній співпраці з польськими та німецькими експертами. Загальну координацію здійснив відділ міжнародного співробітництва СумДУ.

Термін дії проекту – два роки (з 15 жовтня 2015 року). Бюджет складає 717 тисяч євро.

До складу консорціуму проекту увійшли університети Польщі, Німеччини, Литви, Греції, Нідерландів, України, а також Німецьке незалежне агентство зовнішньої оцінки та акредитації, Центрально-європейська мережа агентств із забезпечення якості, МОН України тощо. Координатором визначено Технологічний університет м. Вроцлав (Польща).

Цілі проекту: розробка інструментів для сталого функціонування систем внутрішнього та зовнішнього забезпечення якості; розвиток потенціалу ВНЗ та установ національного рівня через підвищення кваліфікації співробітників, розбудову організаційної інфраструктури забезпечення якості; стимулювання студентів до процесів самоаналізу у вишах; упровадження механізму самоаналізу як невід’ємного компоненту функціонування університетів.

«Програма Еразмус+ є однією з найбільш потужних грантових програм у світі. Участь університету в цій програмі дає можливість розвивати міжнародне співробітництво з провідними вищими навчальними закладами Європи за основними напрямами діяльності, використовувати та впроваджувати передові науково-освітні технології, нарощувати власний потенціал у відповідності до європейських та світових стандартів», – зазначив начальник відділу міжнародного співробітництва СумДУ Костянтин Кириченко.

Для довідки. Сумський державний університет традиційно є активним учасником міжнародних грантових програм і проектів, у тому числі, Європейського Союзу. Програма Еразмус+, запроваджена Євросоюзом на 2014-2020 роки, поєднала в собі попередні програми Темпус, Еразмус Мундус, Молодь в дії та інші.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]