Дата публікації:
17 вересня 2015
Кількість переглядів:
692
Поділитися:

11 вересня студенти-журналісти СумДУ долучилися до онлайн-лекції британського політолога, публіциста, телевізійного продюсера, журналіста Пітера Померанцева на тему інформаційної війни. Окрім сумських студентів, лекцію слухала студентська аудиторія з Києва, Запоріжжя, Херсона, Черкас, Чернівців.

На лекції йшлося про поняття інформаційної війни, російську та китайську моделі інформаційної війни, протистояння, а також про те, що перетворює інформаційну епоху на дезінформаційну.

Організатор заходу – Незалежна асоціація телерадіомовників (м. Київ). Захід приурочений до відкриття фестивалю «КІНОМЕДІА».

За словами Пітера Померанцева, інформацію можна використовувати як зброю для того, щоб збентежити, принизити, збити з пантелику. Російська Федерація не єдина у світі країна, яка вдається до впровадження теорії «Трьох  воєнних стилів»: суміші психологічної, юридичної та медіа-війн.  Подібну тактику для розширення кордонів у Південно-Китайському морі застосовує також і Китай. Тож відповідь на російську зухвалу пропаганду, вважає пан Померанцев, має бути лише асиметричною. Тобто уряду, парламенту, вітчизняним медіа варто приділяти більше уваги реформам, подоланню корупції, вирішенню нагальних проблем. Зупинити брудні інформаційні потоки допоможе країні набутий «імунітет», іншими словами – медіаграмотність, яка має бути систематичною.

Під час онлайн-лекції студенти та викладачі кафедри журналістики та філології  СумДУ мали нагоду поставити лектору свої запитання.

Студентки спеціальності «Журналістика»
Інна Хоменко, Марина Карпенко

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]