Дата публікації:
05 жовтня 2015
Кількість переглядів:
974
Поділитися:

Бакалаврська та магістерська програми за спеціальністю «Фінанси і кредит» факультету економіки та менеджменту СумДУ отримали статус навчальних програм, акредитованих на заліки іспитів Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів (АССА).

Цей статус був наданий після проведення відповідної процедури акредитації програм вищих навчальних закладів у АССА. Практика акредитації університетських програм на заліки кваліфікації АССА у багатьох країнах світу є досить поширеною та дуже затребуваною серед студентів. Сумський державний університет є одним із перших вищих навчальних закладів України, який досяг такого значного успіху на цьому шляху.

Акредитація АССА по заліках нової бакалаврської програми «Фінанси і кредит» з обраною опцією навчання по дисципліні «Управління ефективністю» дає право отримувати заліки на чотири іспити АССА: F1 – Роль бухгалтера у бізнес-середовищі, F2 – Управлінський облік, F3 – Фінансовий облік, F5 – Підготовка звітності для управління (управляння ефективністю).

Акредитація магістерської програми «Фінанси і кредит» зі спеціалізацією «Фінансовий менеджмент у сфері бізнесу» додатково дає право отримувати заліки також по іспитах F6 – Оподаткування та F7 – Фінансова звітність.

В результаті студенти Сумського державного університету, які навчаються за цими акредитованими АССА програмами, вже зараз мають значні переваги для отримання міжнародної професійної кваліфікації, що визнається в 180 країнах світу.

Заступник завідувача кафедри фінансів і кредиту з міжнародних питань Костянтин Ілляшенко зазначив: «Високий рівень теоретичної та практичної підготовки наших випускників-фінансистів є запорукою їх успішного працевлаштування та фахового зростання в майбутньому. Співпраця з АССА забезпечує вдале поєднання в СумДУ переваг класичної академічної школи підготовки майбутніх фінансистів із безцінними і так необхідними для вдалого працевлаштування наших випускників досвідом практичної роботи, вміннями та навичками».

Додаткові заліки на іспити АССА надають випускникам акредитованих програм ряд переваг. Перш за все, студенти мають можливість використати знання, отримані в ході навчання за акредитованою програмою, для одночасного наближення до членства в АССА. Акредитація освітніх програм СумДУ з боку АССА наближує та прискорює професійну сертифікацію майбутнього фінансиста з отриманням кваліфікації АССА паралельно із навчанням у СумДУ.

Крім того, це надає унікальну для студентів України можливість отримати дипломи британських університетів Оксфорд Брукс (Oxford Brookes University) або Лондонського університету (University of London), оскільки АССА має певні спільні дипломні програми з цими навчальними закладами.

Отримання зазначених дипломів цілком можливе на підставі заліків АССА по акредитованій програмі та виконанні додаткової програми навчання без виїзду за кордон. Така програма цілком може бути виконана студентами дистанційно за допомогою викладачів в СумДУ. Зазначені можливості є унікальними для досягнення самих амбітних цілей у сфері фінансів, аудиту та бухгалтерського обліку представниками української талановитої молоді.

Голова представництва АССА в Україні, Білорусі та державах Кавказу Наталія Вовчук зазначає, що Сумський державний університет став першим державним вищим навчальним закладом, який отримав акредитацію АССА в Україні.

АССА (Асоціація Присяжних Сертифікованих Бухгалтерів) – це всесвітнє об’єднання професійних бухгалтерів. Вона надає необхідну в бізнесі кваліфікацію наполегливим, здібним та амбіційним людям у всьому світі, які прагнуть мати перспективну роботу в сфері бухгалтерського обліку, фінансів та менеджменту.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]