Дата публікації:
05 жовтня 2015
Кількість переглядів:
718
Поділитися:

Представники СумДУ взяли участь у робочій зустрічі за проектом програми ЄС Темпус «Ініціатива ЄС щодо розвитку програм навчання з біомедичної інженерії у регіоні Східного Партнерства». Захід проходив 22-26 вересня на базі Технічного університету Молдови (м. Кишинів).

Учасниками зустрічі були представники університету м. Патрас (Греція), який є координатором проекту, а також викладачі-науковці з Бельгії, Польщі, Румунії, Молдови, України, Грузії, Вірменії.

Сумський державний університет представляли декан факультету електроніки та інформаційних технологій, професор Сергій Проценко та доцент кафедри біофізики, біохімії, фармакології та бімолекулярної інженерії Медичного інституту Людмила Гребеник.

Під час зустрічі учасники говорили про впровадження магістерських програм з біомедичної інженерії в університетах-партнерах країн східної Європи, в тому числі й в Україні. Крім того, обговорювалися питання розробки навчальних програм, їх інтеграції у навчальні плани університетів, перспективи та перші результати навчання студентів-магістрів за спеціальністю «Біомедична інженерія».

Сумський державний університет спільно із НТУУ «Київський політехнічний інститут» працюють над упровадженням в Україні спільної магістерської програми з біомедичної інженерії. Подібні спільні магістерські програми з біомедичної інженерії мають на меті покращити якість підготовки студентів та створити осередок провідних фахівців за даною спеціальністю в Україні. Досвід України з введення та розвитку спільної програми викликав зацікавленість та активне обговорення.

В рамках роботи III Міжнародної конференції з нанотехнології та біомедичної інженерії Сергій Проценко та Людмила Гребеник ознайомили присутніх із науковими дослідженнями СумДУ щодо синтезу та використання новітніх наноматеріалів у техніці та медицині.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]