Дата публікації:
07 жовтня 2015
Кількість переглядів:
687
Поділитися:

Співробітник кафедри патологічної анатомії Медінституту СумДУ, докторант Роман Москаленко виконав дослідження за темою власної дисертації на сучасному обладнанні в Університеті Умео (Швеція).

Упродовж восьми місяців перебування  за кордоном він вивчав атомну силову мікроскопію, рентгенівську спектроскопію, вестернблот, люмінісцентну та конфокальну мікроскопію.

У рамках проекту «Молекулярні та клітинні механізми формування амілоїду при онкологічних і нейродегенеративних захворюваннях» була проведена низка досліджень в галузі хвороби Альцгеймера та Паркінсона та пухлин передміхурової залози в контексті формування амілоїду при цій патології. За результатами досліджень до публікації готується низка статей.

За час стажування Роман Москаленкоперейняв досвід організації наукової роботи, засвоїв кілька наукових методик з перспективою їх упровадження в Медінституті. Крім того, представник СумДУ поділився із зарубіжними колегами власним досвідом гістологічних та імуногістохімічних досліджень, пробопідготовки біологічних тканин. У планах – розширення і зміцнення зв’язків між українською та шведською сторонами.  

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]