Дата публікації:
07 жовтня 2015
Кількість переглядів:
1241
Поділитися:

Фахівець кафедри філософії, політології та соціальних інноваційних технологій Юлія Савельєва взяла участь у конференції «Урбаністичні рухи та їх розуміння демократії у країнах Вишеградської четвірки та в Україні» (м. Будапешт, Угорщина).

Метою заходу стало обговорення специфіки урбаністичних рухів у Східно-Центральній Європі та місця у них гендерної складової. Під час конференції з’ясувалося, що проблема інкорпорації гендеру у міські рухи є достатньо актуальною.

У Будапешті Юлія Савельєва представила досвід Сумського державного університету, зокрема в імплементації ініціатив зі створення дружнього до сім’ї університетського та міського простору, гендерного бюджетування.

Продемонстровані на заході практики з урбаністичних рухів у Польщі, Угорщині, Чехії, Україні довели можливість впливу громадських об’єднань на рішення, що стосуються життя міста та різних груп його мешканців. Майстер-класи, які відбулись у партнерстві з Представництвом фонду імені Фрідріха Еберта (м. Будапешт) та Польським інститутом (м. Будапешт), дозволили учасникам конференції обмінятися досвідом та визначитися з напрямками подальшої роботи.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]