Дата публікації:
13 жовтня 2015
Кількість переглядів:
877
Поділитися:

Сумський державний університет провів у Львові V Міжнародну наукову конференцію «Наноматеріали: застосування та властивості» за підтримки Львівського національного університету ім. Франка, Львівського національного політехнічного університету, Люблінського та Каунаського технічних університетів.

Участь у заході взяли науковці з 11 країн: Польщі, Словенії, Франції, Голландії, Японії, Литви, Мексики, України, Швейцарії, Іспанії, Єгипту.

Конференція включала доповіді, стендові презентації та дискусійну частину. Тематика торкалася сучасного матеріалознавства: технологій виробництва та дослідження властивостей об’ємних і плівкових наноматеріалів; створення нових наноматеріалів, наносистем і наночасток; проблем існуючих методів дослідження наноматеріалів та методів їх подолання; розробки нових енергозберігаючих матеріалів та лазерів.

Виступи було орієнтовано на практичне застосування наноматеріалів у промисловості, біології, медицині та хімії для подальшого удосконалення вже існуючих та запровадження нових технологій.

Серед учасників – студенти та аспіранти СумДУ. З доповідями виступили п’ятикурсниця спеціальності «Фізична та біомедична електроніка» Катерина Смирнова, аспіранти кафедри електроніки і комп’ютерної техніки Ярослав Знаменщиков та аспірантка кафедри наноелектроніки Ольга Максаков. Стендову доповідь представила п’ятикурсниця спеціальності «Електронні прилади та пристрої» Марина Шумакова. Усі виступи не залишились без уваги та були детально обговорені.

За матеріалами конференції було надруковано двотомні примірники, до яких увійшло понад 100 тез. Наступного року проведення конференції планується у місті Затока Одеської області.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]