Дата публікації:
16 жовтня 2015
Кількість переглядів:
996
Поділитися:

Представники Сумського державного університету взяли участь у підсумковій нараді за проектом INURE програми ЄС Темпус. Захід, що відбувся 9 жовтня за підтримки Міністерства освіти і науки України та національного Еразмус+ офісу, зібрав представників університетів Києва, Одеси, Дніпропетровська, Хмельницького, Луцька, Полтави, Сум.

Проект «INURE: Інтегрована інформаційна система управління університетом: впровадження досвіду ЄС в країнах СНД» програми ЄС Темпус об’єднав зусилля університетів та міністерств освіти України, Молдови, Грузії, Білорусі та європейських партнерів щодо розробки сучасних моделей побудови інтегрованих систем управління університетами.

Метою підсумкової наради було розповсюдження результатів проекту серед академічної спільноти в Україні, надання рекомендацій для розбудови інтегрованої інформаційної системи управління університетом, представлення друкованих та електронних матеріалів щодо кращих практик вітчизняних і закордонних університетів.

Результати реалізації проекту в СумДУ представили проректор проректор з науково-педагогiчної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак, начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко, начальник центру комп’ютерних технологій Андрій Півень.

Учасники заходу ознайомилися з науковим виданням «Методологічні основи створення, впровадження і розвитку інтегрованої інформаційної системи управління університетом». У Методології розглядаються питання проектування інтегральної інформаційної системи управління університетом, що забезпечує автоматизацію основних процесів управління навчальним процесом, персоналом, науковими дослідженнями; узагальнюється досвід розроблення, упровадження та супроводу таких систем. Методологія містить системний опис вимог до інформаційних систем університетського менеджменту та узагальнює досвід кількох груп розробників з європейських країн: Німеччини, Польщі, Білорусі, України, Молдови, Грузії.

Результатом проекту стало створення мережі центрів сучасних технологій інформаційного менеджменту в університетах-учасниках проекту та їх технічне і методичне оснащення. Центри використовуються для вивчення сучасних технологій розробки інтегрованих інформаційних систем управління та досвіту впровадження таких систем у вишах Європи. Мережа центрів надає можливість подальшого розвитку цього напряму, підвищення кваліфікації адміністративного персоналу університетів та обміну досвідом.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]