Дата публікації:
18 жовтня 2011
Кількість переглядів:
2031
Поділитися:

14 жовтня учні сумських шкіл взяли активну участь у заході «Козацька слава», що відбувся на базі СумДУ до Дня українського козацтва.

На початку дійства організатори зустрічі (гурток «Краяни») зробили короткий історичний огляд ХVI-XVIII століття. Вихованці шкіл №6, 21 та 27 мали можливість детальніше ознайомитися із добою козацтва, його звичаями та традиціями.

Далі на школярів чекали різноманітні конкурси та забавки. Від кожної школи була сформована команда юних козаків та козачок, які і виконували цікаві завдання: «Візитна картка», «Розминка», конкурс для тих, хто любить смачно поїсти, «Козацькі трофеї», конкурс пісні й танцю та інші. Щедрі оплески глядацького залу активно підбадьорювали учасників змагання. Врешті-решт, підбивши підсумки, неупереджене журі віддало трофей першості учням школи № 21, друге місце – школі № 6, а третє місце дісталося представникам школи № 27.

Школярі  лишилися напрочуд задоволеними проведеним заходом, адже це було не лише цікаво, а ще й надзвичайно весело. Учениця школи № 21 Олександра Зеленко не вперше на подібних пізнавально-розважальних заходах у СумДУ. Дівчина зізналися, що це була одна із кращих зустрічей, адже окрім радості, піднесеного настрою та задоволення, саме їхня школа здобула перемогу і стала кращою. На завершення вечору за активну участь кожна команда отримала солодкі презенти.

Юлія Ярич,
гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]