Дата публікації:
16 жовтня 2015
Кількість переглядів:
989
Поділитися:

15-17 жовтня Сумський державний університет зібрав науковців, промисловців і студентів на ХVI Міжнародній науково-технічній  конференції «Промислова гідравліка та пневматика». Захід проходить на базі кафедри прикладної гідроаеромеханіки СумДУ.

Серед організаторів – Асоціація спеціалістів промислової гідравліки і пневматики, Сумський державний університет, АТ «Сумський завод «Насосенергомаш», ПАТ  «ВНДІАЕН», ПАТ «Сумське машинобудівне НВО», ТОВ «Сумський машинобудівний завод»та інші.

Робота конференції проходить у чотирьох секціях: «Технічна гідромеханіка», «Гідромашини і гідропневмоагрегати», «Системи приводів. Елементи і системи гідропневмоавтоматики. Технологія і обладнання машинобудівного виробництва», «Загальні питання промислової гідравліки і пневматики, енергозбереження та екологія».

Як зазначив виконавчий директор Асоціації спеціалістів промислової гідравліки і пневматики Валерій Бадах, Асоціація багато років плідно співпрацює з Сумським державним університетом: «СумДУ – провідний виш України з підготовки спеціалістів високого рівня у галузі промислової гідравліки. А розробки насосного обладнання цікаві не лише для українських, а й для закордонних підприємств».

«Завдяки базі знань, яку отримав в Сумському державному університеті, на кафедрі прикладної гідроаеромеханіки, я відбувся як фахівець і зараз обіймаю високу посаду. Те, що вивчив, нині застосовую у своїй роботі, – розповів канд. техн. наук, директор НТЦ-генеральний конструктор ПАТ «ВНДІАЕН» Андрій Руденко. – СумДУ для інституту є кузнею висококваліфікованих кадрів. Зараз ми займаємося розробкою надпотужних насосів для атомної енергетики, транспортування нафти, меліорації».

На відкритті конференції три представники СумДУ були відзначені медалями Асоціації спеціалістів промислової гідравліки і пневматики. Нагрудні відзнаки отримали професор кафедри загальної механіки і динаміки машин, докт. техн. наук Володимир Марцинковський, декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій, канд. техн. наук, доцент Олександр Гусак, завідувач кафедри прикладної гідроаеромеханіки СумДУ, канд. техн. наук, професор Ігор Ковальов.

За словами професора Ігоря Ковальова, за 50-річну історію кафедра підготувала плеяду фахівців – інженерів і науковців. Серед випускників – 7 докторів, понад 70 кандидатів наук, керівники підприємств, головні конструктори, голови професійних асоціацій. Так, наприклад, випускник СумДУ обіймає високу керівну посаду у світовій компанії Shell.

На кафедрі ведуться наукові розробки у галузі вітроенергетики,  робота зі створення теплогенеруючих агрегатів, принципово нового класу гідравлічних машин – вільновихрових насосів. Науковці кафедри підтримують тісні зв’язки з Польщею, Чехією, Німеччиною. Дослідження і розробки СумДУ відомі далеко за межами України. На кафедрі виконувалися роботи зі створення обладнання для видобутку корисних копалин з глибин світового океану. Аспірант із В’єтнаму приїжджав у СумДУ вивчати вільновихрові насоси. Група на чолі з випускником СумДУ працювала над створенням турбонасосного агрегату в Японії.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]