Дата публікації:
18 жовтня 2011
Кількість переглядів:
1721
Поділитися:

Протягом чотирьох днів – 12-15 жовтня – студенти Сумського державного університету змагалися у Півфіналі першості Світу з програмування ACM ICPC. Він проходив вперше в Україні – на базі Вінницького національного технічного університету (ВНТУ). Паралельно проходили змагання півфіналу студентської першості світу АСМ-ІСРС з програмування в Бухарестській політехніці.

Усього у змаганнях взяли участь 77 команд із семи країн світу: Болгарії, Македонії, Молдови, Румунії, Сербії, Туреччини та України. Студенти СумДУ пройшли дуже прискіпливій відбір. Лише в Україні у попередньому етапі брали участь понад 650 команд. У ВНТУ змагались лише команди з п’яти країн (за виключенням команд Македонії та Сербії). Загальна ж кількість учасників на українському сайті склала 118 учасників та 38 тренерів та спостерігачів, у тому числі – 20 іноземних учасників у складі шести команд.

За результатами змагань команда Сумського державного університету посіла 11 місце за кількістю розв’язаних задач, поступаючись лідерам лише за штрафними балами.

Місце

Команда

Університет

Країна

Задач

Час

1

iddqd

НТУ «ХПІ»

Україна

7

354

2

Unibuc Orion

Бухарестський університет

Румунія

6

770

3

Akai

Таврійський НУ ім. В.І.Вернадського

Україна

6

819

4

Reckless

Київський НУ ім. Т. Шевчекна

Україна

6

1043

5

DonetskNU: United

Донецький НУ

Україна

5

513

6

LNU_United

Львівський НУ ім. І.Франка

Україна

5

549

7

VNTU [wRabbits]

Вінницький НТУ

Україна

4

165

8

boun 1

Босфорський університет

Туреччина

4

269

9

IASA #3

НТУУ «КПІ»

Україна

4

410

10

SobolevTeam

Харкьівський НУ ім. Каразіна

Україна

4

 

11

SSU Team 2

Сумський ДУ

Україна

3

 

За словами керівника студентського наукового інформаційно-комп’ютерного центру Сергія Петрова, враховуючи рівень олімпіади та її високу престижність в світовій спільноті, це дуже гарний результат, який став можливим завдяки наполегливій та системній роботі членів студентського наукового інформаційно-комп’ютерного центру та підтримки з боку ректорату та професорського-викладацького складу Сумського державного університету.

Під час проведення олімпіади пройшло декілька зустрічей із представниками спонсорів змагань, компаній IBM, Facebook, Frog, EPAM, SysIQ, Infopulse, Global Logic,які проявили високу зацікавленість у подальшій співпраці з учасниками змагань.

Також для представників світового півфіналу організували культурні заходи: екскурсії до дендропарку «Софієвка», чемпіонат з пейнтболу, в якому збірна команда Сумського державного університету та двох команд з м. Севастополь одержали беззаперечну перемогу, оглядові екскурсії по місту Вінниця,  екскурсія на лазерне шоу цифрового фонтану тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]